Brkiću ne pakirati nego „raspakirati“…

Igor Serdar
Autor/ica 2.10.2018. u 14:58

Izdvajamo

  • Vjerujete li da je taj bivši pripadnik alfi, bivši vozač, bivši zamjenik ravnatelja policije, bivši zakašnjeli student, a sadašnji potpredsjednik najveće stranke, nositelj diplome kriminalista i nositelj najskupljih odijela i još skupljih naočala s prekrasnim bijelim i zdravim zubima tek obični druker za podzemlje koji dojavljuje policijske istrage, i, onako, „isput“ zapošljava kumove i suborce u državnom aparatu?

Povezani članci

Brkiću ne pakirati nego „raspakirati“…

Foto: Hina

A vjerujete li da i on ima dvojno državljanstvo? Možda naglo ode organizirati pripremu izbora u BIH?

Iako se u medijima navodno vodi bitka tko će više, brže i jače „napakirati“ Milijanu Brkiću on se miran, staložen i siguran pojavio jučer u ponedjeljak 1. listopada 2018. u krupnom planu na svim postojećim televizijama.

Smješkajući se u kameru vrlo je sigurno izjavio da je potpuno miran. Može se jednostavno zaključiti da je iskusan i iskren glumac. Veliki talent. Ne samo u „igranju uloge“. On je stvarni potencijal.

Vjerujete li da je taj bivši pripadnik alfi, bivši vozač, bivši zamjenik ravnatelja policije, bivši zakašnjeli student,  a sadašnji potpredsjednik najveće stranke, nositelj diplome kriminalista i nositelj najskupljih odijela i još skupljih naočala s prekrasnim bijelim i zdravim zubima  tek obični druker za podzemlje koji dojavljuje policijske istrage, i, onako, „isput“  zapošljava kumove i suborce u državnom aparatu?

Vjerujete li da je njegov poslovno politički uspon umrežen s podzemnim polusvijetom?

Vjerujete li da je poslovni uspjeh njegova brata koji je u Zagrebu „zakupio ili otkupio“ više desetaka poslovnih prostora plod „muljaža i pritisaka“ Milijana Brkića?

Vjerujete li da je „nekom prijevarom“ u svom poslovnom uspjehu posudio od banaka ogromne novce i navodno u samo jednoj godini uredno vratio  400.000 eura, a ostalo vraća od redovite plaće?

Vjerujete li da je nekim „čudotvornim trikom“ nagovorio -u Zagreb iseljenu Hercegovinu-   više od 15.000 ljudi s „dvojnim državljanstvom“ RH i BIH da glasuju za HDZ u BIH?

Vjerujete li da je on „tamo neki bezveznjak“ kad je u vrlo kratko vrijeme -za obične smrtnike- uz sve navedeno i vlasnik nekoliko stanova, a potomci mu studiraju i stažiraju na najboljim sveučilištima i najprestižnijim mjestima „za stručno usavršavanje“ kao što je europska prijestolnica?

Teško je povjerovati, ali ako je samo pola od navedenog istinito – on je genije teorije i prakse.

Zaista „upada u oči“ sve što je taj čovjek postigao do sada i njemu ne bi trebalo „pakirati“.

Treba ga „raspakirati“ i zaista utvrditi kako je došlo do svega toga.

Za briljantnost je potrebna briljantna inteligencija. On je sve to briljantno uspio. Kao političar.

Ako je tako sposoban potrebno ga je čuvati, unaprijediti i dati mu svu vlast.

Očekuje se da mu se više ne „pakira“. On očekuje „da institucije odrade svoj posao“.

S obzirom da je Milijan Brkić cijelo vrijeme unutar različitih institucija on najbolje zna kako to ide, a moram priznati da je nakon ovoliko medijske pompe i običan hrvatski smrtnik jako znatiželjan. Bez obzira je li taj običan smrtnik „za Brkića“ ili je „protiv Brkića“.

A vjerujete li da i on ima dvojno državljanstvo? Možda naglo ode organizirati pripremu izbora u BIH?

Ne vjerujem, ali s obzirom na to gdje živimo i kakav nam je sustav možda je sve to čak i istina.

To da je tako briljantan. Ima na ovim našim prostorima podosta „briljantnih“. Što njemu fali?

Igor Serdar
Autor/ica 2.10.2018. u 14:58