Brisel Muju šišao na struju…

tačno.net
Autor/ica 30.1.2014. u 14:44

Brisel Muju šišao na struju…

Odlazak Premijera dva entiteta u Brisel po dozvolu, ili saglasnost kako rekoše u saopštenju, da podijele dio dobiti javnog preduzeća „Elektroprenos“, običnog, obično neupućenog, građanina ove zemlje u najmanju ruku zbunjuje. Ipak je to još uvijek naše javno preduzeće a nekad su bile, dobrim dijelom, i naše pare od kojih je osnovano.

Piše: Radomir Lazić

Činjenica da četiri ratne godine nije bilo struje govori o odnosu i nebrizi jednog od sadašnjih osnivača prema njemu.

U saglasnosti  Brisela da se dio dobiti podijeli između sadašnjih osnivača, oni dobronamjerni vide kakvu takvu korist jer bez nje bi osnivači podijelili dvjesto a možda i svih tristo miliona KM.

Oni malo dobronamjerniji se pitaju i računaju koliko su banke zaradile od te dobiti, deponovane na njihovim računima i pozajmljivane tim istim osnivačima.

A oni najdobronamjerniji  pitaju se kako se, uz posredovanje Brisela, relativno brzo i uspješno može riješiti ovaj problem, za razliku od daleko manjih od kojih se neki  tiču svega dvojice ljudi.

Činjenica da pregovorima u Briselu nije prisustvovao niko iz reda Hrvatskog naroda dovodi u pitanje legitimnost samog sastanka i pregovora. Moguće je ipak da je prethodno postignut kompromis na račun nekih drugih ustupaka.

Zlonamjerni u svemu ovome samo vide mogućnost sadašnjih osnivača da, od onoga dijela dobiti koji je ostao, izvuku još koju marku. Kad može tanji asfalt može i tanji kabl.

Izbori se bliže a para niotkuda.

tačno.net
Autor/ica 30.1.2014. u 14:44