Blažo Stevović: Nećete me ućutkati prijetnjama, uvredama i lažima

tačno.net
Autor/ica 26.9.2013. u 08:19

Blažo Stevović: Nećete me ućutkati prijetnjama, uvredama i lažima

Piše: Blažo Stevović

Izvršni Odbor Alternativnog kluba je na jučerašnjoj sjednici donio odluku da se zbog bezbjedonosnih razloga aktivistima, a naročito Predsjedniku kluba zamrzne rad Alternativnog kluba dok pomenuti ne dobiju policijsku zaštitu, jer ih je Gradonačelnik Trebinja tokom zadnja tri dana verbalno vrijeđao, prijetio, proglašavao ludim i slično.

Mislimo da ambijent u kome radimo podsjeća na 1991. godinu, kada su počeli fašistički napadi na Dubrovnik od strane Trebinja, a potom ubistva i progon trebinjskih Bošnjaka.

U to vrijeme su slobodoumni ljudi ubijani, proglašavani nepoželjnim i mentalno oboljelim.

Danas je isto vrijeme.

Zato je Alternativni klub zamrzao svoj rad do trenutka kada će moći slobodno djelovati, bez ikakvih prijetnji.

Dogovoreno je da Alternativni klub nastavi procese započete u Sudu BiH, a koji se tiču ratnih zločina u istočnoj Hercegovini i organizovanog kriminala u istoj.

Pravni tim Alternativnog kluba će podnijeti krivičnu prijavu protiv Slavka Vučurevića gradonačelnika Trebinja zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo protiv opšte sigurnosti građana, te prekršajno djelo koje se odnosi na klevete, koje je pomenuti dao brojnim medijima.

Alternativni klub će svoj puni kapacitet u radu nastaviti kada dobije policijsku zaštitu i pravo na slobodu misli, izražavanja i svega onoga što nam je zagarantovano Evrpskom konvencijom o ljudskim pravima i slobodama.

 

tačno.net
Autor/ica 26.9.2013. u 08:19