BH političari prave plan da zaustave demonstracije i posvađaju narode BiH

tačno.net
Autor/ica 10.6.2013. u 09:10

BH političari prave plan da zaustave demonstracije i posvađaju narode BiH

Kako saznaju internet portali, koji jedini od medija imaju slobodu da o ovom izvještavaju, bh politički lideri su u stalnom kontaktu, telefoniraju, susreću se u tajnosti, rade na planu kako zaustaviti klicu protesta koji su se javili u bh gradovima.

protest srbl

Naime, cilj im je zaustaviti proteste koji su počeli u Sarajevu, a pojavili su se i u Banja Luci, Mostaru, Goraždu i mnogim drugim gradovima u BiH.

Plan je jednostavan, treba proteste s jedne strane, prikazati kao napad na Republiku Srpsku, a sa druge strane,  Dodikovu svitu treba prikazati kao krivce za proteste u Sarajevu.

Dodik će po ovom scenariju pričati da oni koji protestuju u Banja Luci u stvari „podržavaju“ izgradnju unitarne BiH u kojoj će Sarajevo dominirati, a RS biti ugrožena. Ova priča je već krenula, zajedno rade vladajući SNSD i opozicioni SDS.

S druge strane u Federaciji BiH, političari žele prikazati da oni nisu krivi za ove demonstracije, nego je Dodik taj, koji je spriječio donošenje novog zakona o JMBG, te su političari iz RS-a krivi za stanje u Federaciji. Plan se i u ovom entitetu već počeo realizirati tako što političke stranke i njihovi podmaci šalju saopćenja u kojima podržavaju kako kažu „legitimne zahtjeve građana“. Ironija u svemu ovome je što podržavaju građane koji upravo protiv njih protestuju.

A plan će se, jednostavno realizirati tako što će na kraju ispasti da su Bošnjacima krivi Srbi, a Srbe u isto vrijeme ugožavaju Bošnjaci, Hrvati su i ovdje ugroženi jer im drugi nameću svoje mišljenje, građani i „Sejdići i Finciji“ se i ovdje diskriminiraju, tako da će se sve završiti neuspjehom za građanski aktivizam, a političari će svi zajedno izaći kao pobjednici, i moći će nastaviti svoj spokojan i ugodan život.

BiH je zemlja slučaj, i u ovom pogledu, ali ne treba gubiti nadu, nisu protesti glavni instrument utjecaja na vlast. Na vlast se najbolje može utjecati izborima. Zato bh građani trebaju kako stara izreka kaže „Pamet u glavu“ pa se pripremiti za sljedeće izbore 2014. godine.

tekst preuzet sa prijateljskog  portala etrafika.net

tačno.net
Autor/ica 10.6.2013. u 09:10