Beleške jedne Verice

Radomir Lazić
Autor/ica 27.7.2018. u 15:41

Izdvajamo

  • Digla se opozicija, digli se intelektualci. Plan B samo što nije i crne slutnje šta će biti ako u Predsjedništvo zalegnu ludi Mile i uglađena baraba. Pa ništa što već nije viđeno uključujući i prevaru, da ne kažem saučesništvo u tome i jednih i drugih. Nije toliko bitno hoće li u Premijer Parlamentu sjediti jedan, više ili manje, Srbin, Bošnjak ili Ugroženi. Bitno je predložiti Izborni zakon koji sprečava ove face da priđu blizu Predsjedništvu i Parlamentu. Razloga za to ima i previše. Neprovođenje Ustavnih odluka, kršenje zakona, krađe, prevare, utaje, sasvim su dovoljan razlog da, u bilo kojoj normalnoj državi, ova bratija posmatra Evropski put kroz rešetke.

Povezani članci

Beleške jedne Verice

Foto: 9gag.com

Druga Vjerica, kraljica Balkana, navijačica čije navijanje je većina Rusa ocijenila kao previše vulgarno, počinje ovih dana graditi Pelješki most. Vatrena navijačica još od vremena Josipa Šimunića i njegove spremnosti za dom. Je li se nešto od tada promijenilo u igri kockastih, je li možda Thompson počeo pjevati sevdalinke?

Šta vam znači to „nedopustivo i neprihvatljivo“. Pa dopušteno je, objavljeno, ona sama skinula sa svog naloga, nije Vučić. Njen školski drug iz klupe, onaj kome prostirete crveni tepih, postrojavate počasnu gardu, igrate šah s njim. Ponižena je Hatidža davno, još od onih 11.541 crvenih stolica kupljenih u Srbiji a skupa s njom i svi drugi. Djeca, starci, mladi što bježe od vas k′o od kuge. I šta ćete sad. Razvijati i dalje bilateralne odnose, kupovati stolice, navijati za komšijsku reprezentaciju? Ko zna, možda i hoćete jer sporo pamtite a brzo zaboravljate.

A Verica? Njoj će vjerovatno biti zamrznuta imovina u američkim bankama!

*

Druga Vjerica, kraljica Balkana, navijačica čije navijanje je većina Rusa ocijenila kao previše vulgarno, počinje ovih dana graditi Pelješki most. Vatrena navijačica još od vremena Josipa Šimunića i njegove spremnosti za dom. Je li se nešto od tada promijenilo u igri kockastih, je li možda Thompson počeo pjevati sevdalinke?

Priželjkivao sam utakmicu između Poljaka i kockastih. Poljska himna na čije zvuke i danas ustajem jer se ona, bivšeg regiona, danas rijetko može čuti a iste su, bila bi razlog manje za navijanje za susjede i razlog više za žaljenje za vremenom u kojem bi i Verica i Vjerica mogle (u prosjeku) plesati na stolu u nekoj kafani na željezničkoj stanici.

*

Tupavi Premijer Federacije smislio je kako da Vlada namakne pare za kupovinu poslovne zgradu u vlasništvu tupavog Premijera. Oporezivanjem freelancera i doznaka iz inostranstva rodbine koja se jedino brine o preživljavanju onih koje je od svih nesreća do sada zadesio još i tupavi Premijer.

NE DAM!!

*

Digla se opozicija, digli se intelektualci. Plan B samo što nije i crne slutnje šta će biti ako u Predsjedništvo zalegnu ludi Mile i uglađena baraba. Pa ništa što već nije viđeno uključujući i prevaru, da ne kažem saučesništvo u tome i jednih i drugih. Nije toliko bitno hoće li u Premijer Parlamentu sjediti jedan, više ili manje, Srbin, Bošnjak ili Ugroženi. Bitno je predložiti Izborni zakon koji sprečava ove face da priđu blizu Predsjedništvu i Parlamentu. Razloga za to ima i previše. Neprovođenje Ustavnih odluka, kršenje zakona, krađe, prevare, utaje, sasvim su dovoljan razlog da, u bilo kojoj normalnoj državi, ova bratija posmatra Evropski put kroz rešetke.

*

Razumijem očeve Dženana i Davida, njihovu bol, tugu, ogorčenost ali ne i nerazumijevanje kako sistem funkcioniše. Ako nazoveš glavnu tužiteljicu mafijašem onda (ako nije) dođe policija i uhapsi te. A ako jeste, a ona i dalje radi to što radi, onda opet dođe policija pa te uhapsi. Pošto se ništa od toga još nije desilo, igra se na faktor vremena. Ko će duže izdržati i čiji je fitilj kraći. Normalno da je u onoga koji je izgubio sina a krenuo protiv sistema. Budite oprezni obojica, na semaforu su vam već upisane četiri lične greške.

*

Jedna pametna žena davno je napisala moju omiljenu rečenicu. Ne znam da li još uvijek stoji iza napisanog ali meni je svakim danom, gledajući ovo sranje, sve draža.

 „Da se ne lažemo, apsolutna je neistina da ne možemo ništa učiniti za bolje životne uslove. Ne možemo zato što nećemo, a nećemo zato što osjećamo da bolje ne zaslužujemo“.

 Tačka

Radomir Lazić
Autor/ica 27.7.2018. u 15:41