Županijski vijećnik Igor Skoko: „NOVE MJERE DOKRAJČIT ĆE UGOSTITELJE“

tačno.net
Autor/ica 14.10.2020. u 16:43

Županijski vijećnik Igor Skoko: „NOVE MJERE DOKRAJČIT ĆE UGOSTITELJE“

foto: plavakamenica

Nove mjere zaštite od koronavirusa koje podrazumijevaju nošenje maski u ugostiteljskim objektima, osiguravanje prostora od četiri četvorna metra po gostu, kao i kazne u rasponu od 20 do 70 tisuća kuna do kraja će dotući hrvatske ugostitelje, koji su mjerama Nacionalnog stožera ionako već bačeni na koljena, poručio je to u srijedu županijski vijećnik stranke Pametno Igor Skoko, dodajući da umjesto konstruktivnog promišljanja i donošenja rješenja koja bi poduzetnicima omogućila ekonomski uspješno poslovanje, Stožer donosi potpuno besmislene, represivne mjere, s čijim ćemo se posljedicama dugo suočavati.

„Drakonske kazne zbog kojih će se mnoge tvrtke i obrti ugasiti, a radnici završiti na burzi ne mogu biti prihvatljivo rješenje u jeku ogromne ekonomske krize. Neodgovorno je i bezobrazno zahtijevati od poduzetnika da tjeraju građane da se drže propisanih epidemioloških mjera. Treba naglasiti i da mi već sada, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, imamo 36.559 manje zaposlenih. Ta brojka će biti drastično veća kada se ukinu potpore za očuvanje radnih mjesta i umjesto da država pronađe način da omogući lakše poslovanje, kroz, primjerice, manje poreze ili ukidanje pojedinih parafiskalnih nameta, ona ga dodatno otežava. Održivo poslovanje u ovakvim je uvjetima nemoguće“, rekao je Skoko.

Kako je naglasio, brojke su već sada alarmantne, a velikom broju građana i poduzetnika predstoji iznimno teško i neizvjesno razdoblje.

„Pustite ljude da rade, stvaraju i zapošljavaju. Provođenje epidemioloških mjera može se osigurati i na način da se istovremeno ne uništavaju poduzetnici i mukotrpno stvorena radna mjesta, o kojima ovise cijele obitelji. Nelogičnosti u donesenim mjerama, poput kvadrature po gostu u kafiću ili restoranu najbolji su pokazatelj da oni koji donose odluke ne žive u istoj Hrvatskoj u kojoj žive građani i poduzetnici te da su izgubili dodir sa stvarnošću“, zaključio je Skoko.

tačno.net
Autor/ica 14.10.2020. u 16:43