Zbog zapljene jahte Mitrović izbacuje i Severinu s Pinka

Autor/ica 4.8.2011. u 01:09

Zbog zapljene jahte Mitrović izbacuje i Severinu s Pinka

Skupo će Hrvatsku koštati taj brod, rekao je za Poslovni dnevnik Željko Mitrović, vlasnik srpskog Pinka i bivši vlasnik jahte El Bosco V koju je lani zaplijenila Hrvatska. Razbjesnilo ga je to što Hrvatska njegovu jahtu prodaje na dražbi prije nego što je okončan žalbeni postupak i to za 23,6 milijuna kuna i najavio je žestok odgovor svog medijskog carstva.

“Za idući četvrtak sam sazvao sastanak upravnog odbora koji će raspravljati o ukidanju hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja u kojima Pink ima svoje televizije, ali i o posebnoj brizi o kontroli kvalitete hrvatskih proizvoda u zemljama van Hrvatske”, najavio je Mitrović koji je, dodajući da je ishod tih rasprava izvjestan, zapravo sugerirao da ne blefira. A od srijede je na Pinkovim televizijama već na snazi zabrana reklamiranja hrvatskog turizma.

Ne zna koliko će time izgubiti sam Pink, ali uvjeren je da će Hrvatska izgubiti više. Mitrović, naime, smatra da je ovaj postupak hrvatskih vlasti klasični primjer otimačine srpske imovine te sumnja da njegovu jahtu žele jeftino prodati nekom hrvatskom tajkunu. Stoga poručuje da neće kročiti u Hrvatsku dok je god na vlasti Jadranka Kosor. Naime, cijena zatražena u dražbi je pretjerana jer se radi o brodu starom deset godina, zbog čega će se on prodati u drugom krugu izravnom pogodbom.

“U Srbiji su ovakvi slučajevi obilježili devedesete i tretirali se kao teško kazneno djelo onih koji provode licitaciju”, kaže Mitrović. Čelnik Pinka kaže da će osim zabrane emitiranja hrvatskih glazbenih zvijezda poput Severine, budno paziti na ispravnost hrvatskih proizvoda. Planira svaki od njih slati na analizu, a ukoliko se pokaže da s njim nešto nije u redu, o tome obavještavati javnost.

Mitrovićev hrvatski odvjetnik je uvjeren da je došlo do greške u postupku jer je na brodu za vrijeme pregleda osim hrvatske posade bio i suvlasnik firme koja je vlasnik broda, pa tako nije bilo ni prekršaja. Nije, međutim, htio da mu spominjemo ime jer se boji slične odmazde poreznika pošto je i sam nautičar.

poslovni.hr

Autor/ica 4.8.2011. u 01:09