Zašto predsjednik Milanović, predsjednik sabora Jandroković i predsjednik vlade Plenković nisu odgovorili na novinarsko pitanje o Giorgi Meloni?

Armando Černjul
Autor/ica 4.10.2022. u 19:17

Izdvajamo

  • Je li službe za odnose s javnošću odnosno informiranje i trojac Milanović-Jandroković-Plenković uopće znaju da su prekršili Zakon o medijima RH i Zakon o elektroničkim medijima RH?

Povezani članci

Zašto predsjednik Milanović, predsjednik sabora Jandroković i predsjednik vlade Plenković nisu odgovorili na novinarsko pitanje o Giorgi Meloni?

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Naš suradnik postavio je pitanje trojici visokih dužnosnika Republike Hrvatske zašto nisu čestitali budućoj premijerki Italije na pobjedi…

S obzirom da su 25. rujna na političkim izborima u Italiji pobijedili politička stranke Lega (liga), Forza Italia (Naprijed Italija) i Fratelli d’Italia (Talijanska braća), najviše zahvaljujući Giorgie Meloni, predsjednici Talijanske braće, bilo je za očekivati da će vodeći dužnosnici u Hrvatskoj čestitati budućoj premijerki, bez obzira što je ona u koaliciji s desnim centrom, ali ona je bila i ostala postfašistkinja. To se, međutim, nije dogodilo… Stoga sam 30. rujna uputio dopis Nikoli Jeliću, glasnogovorniku Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića (isti dopis na znanje Dinku Sutonu, glavnom tajniku Ureda predsjednika RH), sa zamolbom da odgovori na pitanje zašto nije čestitao na pobjedi Giorgi Meloni, budućoj premijerki Republike Italije. Isti dopis poslao sam Marini Buntić Juričić, voditeljici Službe informiranja s istim pitanjem predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću i na kraju dopis Službi za odnose s javnošću predsjednika Vlade Republike Hrvatske  Andreja Plenkovića.

Premda je danas utorak, 4. listopada i do 16 sati, nije stigao ni jedan odgovor!!! Začudo da gospoda koji rade za trojicu predsjednika nisu našli vremena da barem jednom rečenicom odgovore na moju zamolbu zašto nisu čestitali Giorgi Meloni na pobjedi ili da ne žele odgovoriti na pitanje.

Je li službe za odnose s javnošću odnosno informiranje i trojac Milanović-Jandroković-Plenković uopće znaju da su prekršili Zakon o medijima RH i Zakon o elektroničkim medijima RH?

Svima njima skrećem pažnju da su sva trojica, osobito Milanović i Plenković odgovarali na mnogobrojna nebulozna i slična pitanja kolega i oni su u većini slučajeva odgovorili. Stanovnici Hrvatske već su postali nagluhi i imuni na ta pitanja i odgovore… Imaju, međutim, vremena na gotovo svakidašnje svađe i vrijeđanja na odvojenim prostorima, čime sramote Republiku Hrvatsku! Školarci i studenti koji je gledaju i slušaju televizijske emisije u Hrvatskoj – kada dvojac jedan drugom govore pogrdne riječi i ne zaslužuju da obnašaju funkcije. Što se, pak, tiče predsjednika Milanovića, da je samo malo pošten političar i čovjek, već odavno je trebao podnijeti neopozivu ostavku na dužnost predsjednika Republike Hrvatske!

Stoga uopće me ne iznenađuje da su se oglušili o moju zamolbu. Ostavljam njega i premije Plenkovića da se jedan drugom upucavaju pogrdnim besidama, a dotle će siromašni umirovljenici i radnici s bijednim mirovinama i plaćama i dalje kopati po kantama za smeće!

Podsjećam premijera Andreju Plenkovića da su tu sirotinju stvorili pajdaši iz HDZ-a i koalicijski partneri, dakle politička stranka, čiji je predsjednik i stoga bi i on trebao odstupiti!

Armando Černjul
Autor/ica 4.10.2022. u 19:17