Vojvođanske nevladine organizacije: Napad na Daška Milinovića je napad na sve razumne ljude koji imaju kritičko mišljenje

tačno.net
Autor/ica 16.4.2021. u 12:41

Vojvođanske nevladine organizacije: Napad na Daška Milinovića je napad na sve razumne ljude koji imaju kritičko mišljenje

Foto: N1

Vojvođanske nevladine organizacije zahtevaju od nadležnih državnih organa da pod hitno pronađu, uhapse i kazne zlikovce koji su šipkama i suzavcem jutros surovo nasrnuli na popularnog radijskog voditelja Daška Milinovića.

U saopćenju stoji da ukoliko se počinioci ne pronađu, s obzirom da je Milinović napadnut u delu grada gde sigurno postoje bezbednosne kamere i s obzirom da ih Milinović zasigurno može lako identifikovati, živećemo u uverenju da iza napada na njega stoji naprednjačka vlast.

Milinović je, naime, jedan od retkih novinara u Novom Sadu koji jasno i glasno kritikuju režim Srpske napredne stranke i na republičkom, i na pokrajinskom, i na gradskom nivou, naveli su.

“Smatramo da je napad na Milinovića napad na sve razumne ljude koji imaju kritičko mišljenje.”

Milinović je čovek i koji promoviše antifašističke ideje, pa je logično napadače tražiti među pripadnicima desnih ekstremističkih organizacija, koje su pod strogom kontrolom Srpske napredne stranke, stoji u saopćenju.

Vojvođanske nevladine organizacije pružaju punu podršku Milinoviću, a o ovom događaju će obavestiti i međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i medijskih sloboda.

Da li su metalne šipke naša budućnost?

Skupština slobodne Srbije također je najoštrije osudila napad na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića i zatražila je od nadležnih organa brzu reakciju u pronalaženju i procesuiranju počinitelja.

„Podsećamo da je Milinović oštar kritičar Vučićevog režima i da je jutros napadnut metalnim šipkama i suzavcem u Novom Sadu, nedaleko od kuće u kojoj živi“, kazali su.

Skupština slobodne Srbije ukazala je da se ovaj jezivi incident desio neposredno nakon što je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo presudu za napad takođe metalnom šipkom na funkcionera Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića.

„Da li sve ovo znači da su metalne šipke naša budućnost, i da će svako od javnih ličnosti koje iznose kritičko mišljenje strahovati od njih?“

Dodali su da vlast mora pod hitno da pronađe i primereno kazni one koji su napali Milinovića ili će u protivnom biti jasno da upravo ona stoji iza ovog incidenta, i da joj je cilj da zaplaši i uguši svaki kritični glas.

tačno.net
Autor/ica 16.4.2021. u 12:41