U SUSRET BEOVIZIJI 2018.

tačno.net
Autor/ica 20.2.2018. u 09:44

U SUSRET BEOVIZIJI 2018.

U susret Beoviziji 2018. koja će se održati 20. februara u Sava Centru s početkom u 21.00 časova u direktnom prenosu na Radio televiziji Srbije 1 u okviru koje će nastupiti 17 izvođača, poznati srpski koreograf Aleksandra Ilić izjavio je:

“Produkcija Beovizije 2018. je na jakom visokom nivou. Sjajno da će nakon devet godina, publika i petočlani žiri svojim glasovima odlučiti ko će nas predstavljati na 63. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Pesme su dobre i smatram da postoji nekoliko favorita. Izuzetna mi je čast da je veliki broj mojih profesora i studenata sa Instituta za umetničku igru uključeno u koreografski proces pripremanja takmičarskih nastupa.

Lično mi  je zadovoljstvo i čast što sam ove godine osmislio scenski nastup za grupu Lana i Aldo koji će izvesti pesmu Jača od svih. Pesma Lane Toković je snažna i jaka i apsolutan favorit po mišljenju mnogih” kaže Aleksandar Ilić.

Ovogodišnju Beoviziju otvoriće Hor RTS-a i plesni ansambl Una Saga Serbica, pobedničkom numerom Pesme Evrovizije 2007. godine Molitva, u specijalnom aranžmanu.

Takmičari će svoje kompozicije stručnom žiriju i gledaocima izvesti po redosledu koji je određen žrebom u direktnom prenosu na RTS-u. U revijalnom delu nastupiće bivši predstavnici Srbije na Evrosongu: Jelena Tomašević, Marko Kon, Moje 3, Milan Stanković, Sanja Vučić, Bojana Stamenov i Tijana Bogićević, kao i gosti iz regiona – grupa Regina, Sergej Ćetković, Knez i Žak Houdek.

Urednici festivala Beovizija 2018: Anja Rogljić i Uroš Marković. Reditelji: Marko Novaković i Igor Basorović.

tačno.net
Autor/ica 20.2.2018. u 09:44