Tokom sukoba na Kosovu jedna osoba teško ranjena, ROSU se povlači

tačno.net
Autor/ica 13.10.2021. u 13:21

Tokom sukoba na Kosovu jedna osoba teško ranjena, ROSU se povlači

foto: Telegram.hr

Nakon što je kosovska policija jutros upala u Sjevernu Mitrovicu i Zvečan zbog akcije u vezi s krijumčarenom robom, u ovim mjestima su izbili neredi te sukob građana i policije, a prema posljednjim informacijama jedna osoba je ranjena.

Prema informacijama portala Kosovo online, jedna osoba srpske nacionalnosti je upucana u Zvečanu i u teškom je stanju.

“Povreda je nanesena vatrenim oružjem, ustrijeljen je u predijelu grudnog koša. Povrijeđeni su mu lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bismo mu izvadili metak. On se nalazi u intenzivnoj njezi i u teškom je stanju”, rekao im je hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Ovaj portal navodi da je povrijeđeni muškarac upucan sleđa.

Osim njega, u KBC Kosovske Mitrovice primljeno je još šest povrijeđenih građana, kosovska policija je uhapsila jednu osobu srpske nacionalnosti, a okupljeni građani u Zvečanu postavljaju barikade.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se odmah zaputio u Rašku na hitan sastanak sa predstavnicima Srba na Kosovu.

Sukob građana i policije nastao je zbog njihovog nasilnog upada u apoteke na Kosovu. Građani su ih gađali kamenjem, dok im je policija uzvraćala šok bombama.

Zbog općeg haosa pristigle su i jedinice ROSU, koje se trenutno povlače iz ova dva mjesta, a na ulicama su primjetne i čahure od municije.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 13.10.2021. u 13:21