Svi optuženi u predmetu ‘Bosna’ pušteni iz pritvora

tačno.net
Autor/ica 3.8.2017. u 10:34

Svi optuženi u predmetu ‘Bosna’ pušteni iz pritvora

Optuženi u predmetu ‘Bosna’ Senad Trako, Nedžad Trako, Ramiz Karavdić i Safet Bibić pušteni su sinoć iz pritvora te će se braniti sa slobode, prenio je portal klix.ba izjavu branioca jednog od optuženih Senad Pizovića.

Kantonalni sud u Sarajevu uvažio je žalbu advokata na pritvor u kojem su četvorica optuženih, zajedno sa bivšim izvršnim direktorom Elektroprivrede BiH Esedom Džananovićem, bili u pritvoru skoro godinu dana.

Džananović je pušten iz pritvora u maju ove godine.

Suđenje u ovom predmetu počelo je 23. maja, a devet osoba, među kojim i generalni sekretar SDA Amir Zukić optuženi su za više krivičnih djela u vezi sa nezakonitim zapošljavanjem.

Svi se brane sa slobode, dok je Zukićev vozač Seid Fazlagić potpisao sporazum s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, te ga je Kantonalni sud u Sarajevo osudio na kaznu od osam mjeseci zatvora.

Sumnjiči ih se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna preduzeća i zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji Bosne i Hercegovine tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

RSE

tačno.net
Autor/ica 3.8.2017. u 10:34