Studenti protiv terorizma i radikalizma

tačno.net
Autor/ica 11.5.2017. u 10:02

Studenti protiv terorizma i radikalizma

Kampanja pod nazivom „CAT – Citizens against terrorism„ je zajednička aktivnost studenata iz Tuzle, Brčkog i Bijeljine koja za cilj ima podizanje svijesti o pojavi radikalnih i terorističkih pokreta u Evropi i našoj državi.

Obzirom da kampanju vode mladi i kreativni studenti – njihova je ideja da javnost animiraju uz pomoć  mačaka i skrenu pažnju na jedan od gorućih problema u ovom trenutku u Evropi i u našoj državi. Fotografije i kreativne uratke mladih iz sva 3 grada možete pogledati na njihovoj stranici www.facebook.com/CATBiH .

Pored „online“ dijela kampanje, naši mladi iz 3 grada će održati veliku Uličnu akciju povodom ove kampanje na kojoj za cilj imaju skupljanje potpisa za peticiju da se 22. maj uvede kao Međunarodni dan borbe protiv terorizma. Naime, iako ovaj globalni problem postaje sve više zastupljen i stvara strah među svim građanima u Evropi – ne postoji nijedan datum u godini koji obilježava borbu protiv terorizma. Ideja naših mladih sugrađana jeste da ta ideja potekne iz Tuzle, iz Bosne i Hercegovine od strane mladih sve 3 nacije i religijske grupe.
Nakon zajedničkog prikupljanja potpisa sa građanima Tuzle, aktivnost će se nastaviti na Univerzitetu u Tuzli gdje će eminentni bosanskohercegovački stručnjaci iz oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma obratiti se studentima Tuzle. Obje aktivnosti su predviđene da se prenose uživo i to preko naše gorenavedene facebook stranice ( www.facebook.com/CATBiH ).
Prikupljeni potpisi biće upućeni prema Ujedinjenim Nacijama, preko ambasadora Bosne i Hercegovine pri UN-u.

„CAT“ kampanja se ne završava okruglim stolom, već pozivom za učešće na turniru u odbojci na pijesku koji će biti održan u nedjelju 28. maja na terenima JKP Pannonica. Učesnici turnira će pored fer i sportskog nadmetanja zajednički poslati poruku da u Bosni i Hercegovini nema mjesta radikalnim i terorističkim pokretima!

Pozivamo sve čitatelje da podrže našu kampanju i pomognu nam da odnesemo pobjedu na ovom takmičenju „lajkanjem“ naše stranice!

Kampanja je podržana od strane Vlade SAD i „Facebook-a“.

tačno.net
Autor/ica 11.5.2017. u 10:02