Senja Perunović: Kako progresivni padaju pred desnicom – primjer biste Tita

Senja Perunović
Autor/ica 11.1.2020. u 09:24

Senja Perunović: Kako progresivni padaju pred desnicom – primjer biste Tita

Foto: Index.hr

I tako, progresivni ponosno stoje na braniku svog gubitka – širom razvili BIJELU ZASTAVU PREDAJE.

Na još jednom društvenom zaokretu – kakav je, takav je – predaju se ustašiji i desničarima – bespotrebno, ali sa strašću. Nitko ih nije porazio, oni to rade sami od sebe.

Pali na koljena pred naletom “razuma” (desnica ih zajebaje da je milina). Brojni među njima se složili da Titova bista nije ništa.
Kao, bolje joj je u Kumrovcu, i takve fore.

Glas za stavljanje biste na mjesto gdje je bila prije nego što ju je jedna potkapacitirana desničarka bezobrazno maknula (naravno, da je to bilo simboličko micanje u skladu s proustaškom aktualnom politikom), sada se smatra neprihvatljivim gestom, bla, bla, bla…

O čemu se tu radi? Predaja je to, dragi progresivci.
Jedna od predaja; na svakom koraku padanje na koljena pred desnicom i kukavičko preuzimanje njihovog sistema vrijednosti. Ali izgleda da ono što je jedino važno je da se nađu riječi “razuma” i što glasnije opravdava taj pad.

I tako dođe sad neki, kao, predstavnik progresivnih i šta slijedi u simboličkom smislu? Ništa.
Predaja. Jadna predaja.

A svatko se sjeća/zna, prvo što su desničari učinili (i čine) bilo je razaranje simbola: uništenje spomenika NOB-a, drastična užurbanost za mijenjanje imena ulica, doslovno uništenje knjiga/ enciklopedija koje mogu svjedočiti o socijalizmu…

Zna, naime, ustašija kako se sve formira društvena klima i svijest.

A progresivcima netko kaže ne, ne! ne simbole socijalizma u dvore državne; i eto ti njih usranih na koljenima i s bijelom zastavom.

Senja Perunović
Autor/ica 11.1.2020. u 09:24