SDP: Istrajaćemo u svojoj borbi za zaštitu antifašističkih vrijednosti i antifašističkih spomenika

tačno.net
Autor/ica 14.2.2018. u 09:43

SDP: Istrajaćemo u svojoj borbi za zaštitu antifašističkih vrijednosti i antifašističkih spomenika

“Delegacija SDP BIH se pridružila obilježavanju 14. februara, Dana oslobođenja Mostara od fašizma, u organizaciji UABNOR-a Mostar. Tom prilikom smo položili cvijeće poginulim borcima na više lokacija u Mostaru.

14. februar je najznačajniji datum u istoriji Grada Mostara, a u koji su ugrađena 2384 života naših sugrađana i niko nema pravo dovoditi taj datum u pitanje.

Želimo informisati javnost, da je zastupnik SDP BIH u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Saša Magazinović, danas podnio Prijedlog izmjena Krivičnog zakona BIH, a kojim se posebno tretira i značajno pooštrava uništavanje nacionalnih spomenika i to kaznama do 5 godina zatvora.

Imajući u vidu ono što se danas desilo na Partizanskom spomeniku u Mostaru smatramo da ovakav zakon treba što hitnije usvojiti jer su spomenici antifašizma i antifašistima prepušteni nemilosrdnom uništavanju od strane bolesnih umova koji baštine fašizam i zločinačke ideologije.

Istrajaćemo u svojoj borbi za zaštitu antifašističkih vrijednosti i antifašističkih spomenika, jer je očito da nikada do sada nismo imali veću potrebu stati u odbranu tekovina NOB-a i partizana koji su za bolje sutra svih nas ugradili svoje živote i svoju mladost.

Uz poruku da ćemo istrajati u svojoj borbi, da od antifašizma i očuvanja tekovina NOB-a nikada nećemo odustati, građanima Mostara čestitamo 14. februar”, stoji u saopćenju SDP.

tačno.net
Autor/ica 14.2.2018. u 09:43