Sahrana Milorada Barašina bit će u podnedjeljak

tačno.net
Autor/ica 29.7.2018. u 15:11

Sahrana Milorada Barašina bit će u podnedjeljak

Sahrana preminulog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milorada Barašina obaviće se u ponedjeljak, 30. jula u 14 časova na Gradskom groblju u Srpcu. Istog dana u 10 časova održaće se komemoracija u Banskom dvoru u Banjaluci, a dan ranije, u nedjelju 29. jula komemoracija će se održati i u skupštinskoj sali opštine Srbac sa početkom u 15 časova.

Milorad Barašin je preminuo u četvrtak, 26. jula u mostarskoj bolnici nakon kraće i teške bolesti u 58. godini života. Rođen je 15. januara 1961. godine u Srpcu, a Pravni fakultet završio je l985. godine u Banjaluci. Pripravničku praksu obavio je u Osnovnom sudu Srbac, a pravosudni ispit položio u Sarajevu 1987. godine.

Bio je prvi od kadrova u Bosni i Hercegovini koji je iz Republike Srpske prešao da radi u Federaciji BiH, u Livanjskom kantonalnom tužilaštvu, gdje je proveo četiri godine. Nakon toga je izabran za tužioca Tužulaštva BiH, u tim posebnog Odjela za ratne zločine. Obavljao je dužnost zamjenika, a potom i funkciju glavnog tužioca Tužilaštva BiH, na kojoj je ostao do 2011. godine, nakon čega je ostao u državnom tužilaštvu kao tužilac.

Milorad Barašin je objavio nekoliko stručnih radova, a u posljednjem pod nazivom „Komandna odgovornost“, bio je koautor .U svom rodnom Srpcu uživao je veliki ugled i poštovanje. Njegova prerana smrt izazvala je veliku žalost u cijeloj srbačkoj opštini.

(BN)

tačno.net
Autor/ica 29.7.2018. u 15:11