Radom i znanjem do boljeg života u Hrvatskoj

tačno.net
Autor/ica 1.5.2018. u 15:46

Radom i znanjem do boljeg života u Hrvatskoj

Hrvatsku neće spasiti nova spektakularna lažna obećanja nego odgovorni građani koji svojim radom i znanjem žele izgraditi potpuno novu zemlju, poručili su danas iz stranke Pametno i pojasnili kako

Split, Zagreb 1. svibnja 2018. – Stranka Pametno čestitala je danas Praznik rada hrvatskim građanima i naglasila kako Hrvatska može biti bolja, uz puno predanog rada. Na to su spremni svi građani, i radnici i poslodavci, ali treba izgraditi društvo koje će im to omogućiti. Sustav trebamo, ali ga je nužno mijenjati na bolje, poručili su iz Splita, gdje su zajedno sa sugrađanima slavili na Marjanu.

Praznik rada_2018_4

“Čestitamo od srca ovaj dan našim sugrađanima jer vjerujemo kako Hrvatska ima perspektivu. Ona se zasigurno ne krije u aktualnoj vlasti i kozmetičkim reformama ili starim i novim lažnim prorocima sa spektakularnim, ali neozbiljnim i nerealnim obećanjima, već stvarnim i korjenitim promjenama. Promjene same po sebi nisu uvijek lagane, ali su nužne i moguće. Hrvatska svoju budućnost treba tražiti u suradnji s Europom i svijetom, integraciji i razvoju znanja – istaknula je Marijana Puljak, predsjednica Pametno i dodala – Takav će razvoj donijeti nova radna mjesta, bolje radne uvjete, zadovoljnije građane naše zemlje. Naš program sadrži konkretne mjere, od izmjena u sustavu poreza koje bi povećale konkurentnost hrvatskog gospodarstva, do inzistiranja na obrazovanju i znanju. Rješenje nije u rušenju sustava već njegovim promjenama i pojednostavljenju.

Praznik rada_2018_2

Pametno čvrsto vjeruje da se u Hrvatskoj može stvoriti mnogo prilika za rad, za stvaranje vrijednosti i za veću kvalitetu života. Kombinirani učinak pametnog poreznog sustava, pametne socijalne politike i drugih konkretnih mjera stvorit će preduvjete za smanjenje javnoga duga, rasterećenje gospodarstva, potaknuti zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta.

– Postavili smo ambiciozan cilj ukloniti što više prepreka slobodi poslovanja, stvoriti nova radna mjesta i poslovne modele. Ne prihvaćamo opravdanja ne može se, teško je… Zato pozivamo građane svih generacija da nam se pridruže u gradnji takvog društva, da baš na današnji dan svi zajedno osvijestimo potrebu novih vrsta rada i radnih mjesta, za budućnost sebe i naše djece”, stoji u saopštenju stranke Pametno.

tačno.net
Autor/ica 1.5.2018. u 15:46