Prvi slučaj koronavirusa u BiH! Obratit će se ministar u RS-u i gradonačelnik Banje Luke

tačno.net
Autor/ica 5.3.2020. u 09:19

Prvi slučaj koronavirusa u BiH! Obratit će se ministar u RS-u i gradonačelnik Banje Luke

U Bosni i Hercegovini, tačnije na području Republike Srpske, potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom, potvrdilo je Ministarstvo zdravstva Republike Srpske.

Povodom potvrđenog prvog slučaja zaraze novim koronavirusom (COVID-2019) u Republici Srpskoj, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić obratit će se javnosti na press konferenciji danas u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjoj Luci.

Press konferenciji će prisustvovati i v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zaljković, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

U Rеpublici Srpskој su trenutno pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm 144 оsоbe kоје su dоputоvаlе iz pоdručја zаhvаćеnih virusоm SARS-CoV-2, dok dо sаdа niје bilо priјаvljеnih оbоljеlih оd koronavirusa.

Na području Federacije BiH do sada nije registriran nijedan slučaj bolesti izazvan novim koronavirusom (covid-19), ali je zbog predostrožnosti trenutno na području ovog entiteta 259 osoba pod zdravstvenim, odnosno epidemiološkim nadzorom, saopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Inače, Vijeće ministara BiH danas će održati vanrednu sjednicu, drugu po redu u ovom sastavu. Na dnevnom redu su samo dvije tačke: koronavirus i migranti.

Regija zapadnog Balkana pod naročitim je fokusom zbog širenja koronavirusa koji je uzeo maha u Italiji.

Italijanska vlada donijela je odluku o zatvaranju svih škola i univerziteta u državi do polovine marta zbog epidemije koronavirusa i sve većeg broja oboljelih u toj državi.

klix.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 5.3.2020. u 09:19