Projekat “Nijedno dijete bez paketića 2017” – Poziv studentima, građanima i predstavnicima kompanija za učešće

tačno.net
Autor/ica 1.11.2017. u 12:52

Projekat “Nijedno dijete bez paketića 2017”  – Poziv studentima, građanima i predstavnicima kompanija za učešće

Udruženje “Ruku na srce” poziva studente, sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u humanitarnom projektu “Nijedno dijete bez paketića 2017”.

„Nijedno dijete bez paketića” je projekat u okviru kojeg je Udruženje „Ruku na srce“ prethodnih godina obezbijedilo novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica registrovanih na području Kantona Sarajevo i šire, kao i djecu uključenu u program Jačanje porodice pri organizaciji SOS Dječija sela BiH uzrasta do 14 godina, koja drugačije nemaju prilike iskusiti te male radosti.

Zahvaljujući izuzetno dobrom odzivu javnosti prethodnih godina, paketiće su dobili i prvačići Osnovne škole “Srednje”, djeca iz Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, djeca iz Osnovne škole “Grivice“ – izbjegličko naselje Ježevac, djeca iz Javne ustanove – Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor“ Sarajevo, djeca iz JU “Socijalno pedagoška životna zajednica Bihać“, djeca iz Maglaja čije su porodice pogođene poplavama u maju 2014. godine, djeca iz Kamenice kod Zvornika, djeca iz Rogatice i djeca iz Dervente uključena u program američkog Caritasa, djeca registrovana u Merhamet MDD – R.O. Goražde kao i mnogobrojne porodice koje nisu bile u mogućnosti priuštiti to malo zadovoljstvo svojoj djeci, te su se obratili Udruženju za pomoć.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i podijeljenih čak 1650 paketića, članovi Udruženja su motivisani da ove godine ponovo pokušaju obradovati što veći broj djece školskog i predškolskog uzrasta. Paketići će biti podijeljeni uz prigodnu predstavu u kojoj će oživjeti heroji iz bajki, nakon čega će djeca imati priliku učestvovati i u kreativnim radionicama.

Iz udruženja “Ruku na srce” poručuju: „Pomozite nam da usrećimo najmlađe! Budite dio ovog velikog projekta, donirajte igračke, slatkiše, slikovnice, školski pribor ili čak napravite sami paketić i uljepšajte početak Nove godine onima koji će se tome najviše obradovati.“

Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti nešto od navedenoga, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Rok za prikupljanje priloga je 12. decembar 2017. godine.

Za dodatne informacije kontaktirajte članove Udruženja putem sljedećih brojeva telefona: 061/061 338- 657; 061/866-878; emaila: rukunasrce@gmail.com ili Facebook Fan Pagea.

Udruženje „Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza vrijeme posvećuju i humanitarnom radu. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba.

tačno.net
Autor/ica 1.11.2017. u 12:52