Predrag Kojović: Članovi Predsjedništva BiH podrivaju integritet BiH u Briselu

tačno.net
Autor/ica 31.1.2018. u 13:24

Izdvajamo

  • “Ovakvim potezima ovi samoprozvani lideri ne samo da podrivaju suverenitet naše zemlje, za koji smo se uz ogromne žrtve izborili, nego i dokazuju da nemaju kapacitet da vode ovu državu. Jedino u čemu su se ovi lideri do sada pokazali uspješnim je proizvodnja i politička manipulacija međuetničkim i drugim sukobima. Glasači koji budu glasali za njih i 2018. će tim činom postati saučesnici u rušenju suverene, demokratske BiH”, rekao je Kojović.

Povezani članci

Predrag Kojović: Članovi Predsjedništva BiH podrivaju integritet BiH u Briselu

Povodom sastanka članova Predsjedništva BiH sa dužnosnicima Evropske unije danas u Briselu kako bi razgovarali, između ostalog, o provođenju odluke Ustavnog suda BiH koja se odnosi na Izborni zakon BiH, reagovao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Kojović smatra poraznom činjenicu da vlast rješenja unutrašnjih političkih pitanja pokušava pronaći van granica naše zemlje, u Istanbulu i Briselu, a ne tamo gdje bi trebali – u državnim institucijama Bosne i Hercegovine.

“Ovakvim potezima ovi samoprozvani lideri ne samo da podrivaju suverenitet naše zemlje, za koji smo se uz ogromne žrtve izborili, nego i dokazuju da nemaju kapacitet da vode ovu državu. Jedino u čemu su se ovi lideri do sada pokazali uspješnim je proizvodnja i politička manipulacija međuetničkim i drugim sukobima. Glasači koji budu glasali za njih i 2018. će tim činom postati saučesnici u rušenju suverene, demokratske BiH”, rekao je Kojović.

Kojović navodi da su rješenja ovih pitanja zapravo vrlo jednostavna i provjerena u praksi, a ne toliko složena da ih “ne razumiju ni dužnosnici Evropske unije”, kako to ovih dana žele da nas uvjere Izetbegović i Čović.

“Naša stranka odavno zagovara rješenje, a ono glasi – posredan izbor jednog predsjednika BiH u državnom parlamentu, ukidanje domova naroda i prebacivanje njihovih nadležnosti u zastupničke domove uz ograničenja na pitanja koja se tiču isključivo zaštite etničkih interesa”, zaključio je Kojović.

tačno.net
Autor/ica 31.1.2018. u 13:24