Ovako se to radi u Italiji: neki tip prodavao je majice sa ‘Za dom spremni’, odmah su ga uhitili zbog poticanja mržnje

ANA RAIĆ KNEŽEVIĆ
Autor/ica 20.2.2020. u 09:56

Ovako se to radi u Italiji: neki tip prodavao je majice sa ‘Za dom spremni’, odmah su ga uhitili zbog poticanja mržnje

Foto – Telegram.hr

Zbog širenja mržnje i ksenofobije uhićen je 22-godišnjak iz Bergama kod kojeg je talijanska policija pronašla neonacističke letke, keltske križeve, poruke s pozivanjem na Nezavisnu državu Hrvatsku i Hitlera, uz majice s obilježljima HOS-a i Bad Blue Boysa, te pozdravom ‘Za dom spremni’. Prodavao ih je u jednom od gradskih parkova, a u njegovom domu policija je pronašla i praznog streljiva, javlja ANA RAIĆ KNEŽEVIĆ – Telegram.hr.

Na letcima koje je rasparčavao nalaze se i poruke tzv. Europske oslobodilačke sile, što je pokret za koji su talijanski istražitelji prvi puta sada čuli. Zbog toga će produbiti ovu istragu ne bi li otkrili o čemu se točno radi.

Uz to, analizirat će se i učestala putovanja ovog 22-godišnjaka u Hrvatsku, kao i njegove veze s navijačima Dinama, budući da proizlazi da je i pripadnik BBB-a. Iako je u pitanju mladi Talijan, policija je na konferenciji za novinare otkrila kako govori i hrvatski i ruski jezik.

Sumnjivi slučaj prodaje neonacističkog materijala policiji je prijavio zamjenik gradonačelnika Bergama Sergio Grandi, nakon čega je policija pokrenula istragu koja je rezultirala uhićenjem 22-godišnjaka. Za sada je protiv njega podnijeta prijava zbog rasne mržnje.

U nastavku postupka istražitelji će provjeriti i njegove moguće kontakte s neonacističkim i ksenofobnim pokretima u drugim europskim zemljama. Prema za sada dostupnim informacijama sporne letke i majice izrađivao je sam, te ih dalje distribuirao.

Evo što su mu sve pronašli.

Telegram.hr

 

ANA RAIĆ KNEŽEVIĆ
Autor/ica 20.2.2020. u 09:56