Obilježavanje 74. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi 6. maja

tačno.net
Autor/ica 5.5.2017. u 20:08

Obilježavanje 74. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi 6. maja

Obilježavanje 74. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi bit će upriličeno 6. maja u Jablanici, saopćeno je iz SABNOR-a Jablanica.

Obilježavanje će biti upriličeno u Muzeju “Bitke za ranjenike na Neretvi” u Jablanici, a prema protokolu u 11:15 sati planirano je otvaranje izložbe “Historijska pruga kroz historijske izvore”, jedne od najznačajnijih radnih akcija u bivšoj Jugoslaviji, omladinske pruga Brčko-Banovići – Arhiva Tuzlanskog kantona.

Nakon otvaranja izložbe, u 11 sati i 45 minuta biti će upriličena manifestacija “Cvijet za ranjenike”, odnosno spuštanje 74 karanfila s mosta u rijeku Neretvu.

Polaganje cvijeća na spomen-obilježje Muzeja “Bitke za ranjenike na Neretvi” planirano je u 12 sati, nakon čega će se održati svečana akademija te kulturno-zabavni program.

Pored spomenutog, planiran je i koncert za mlade, te dokumentarni film “Golim rukama”, autora Hajrudina Šibe Krvavca.

Iz SABNOR-a Jablanica ovim putem mole delegacije koje žele položiti cvijeće da svoju prijavu izvrše kod organizatora manifestacije na spomen obilježju.

Pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, SABNOR BiH i općina Jablanica, a organiziraju je SABNOR BiH, SABNOR Jablanica, Društvo “Josip Broz Tito” Jablanica, te muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi”.

Vijesti.ba

tačno.net
Autor/ica 5.5.2017. u 20:08