Napad desnice na splitske antifašiste

tačno.net
Autor/ica 2.5.2017. u 12:13

Napad desnice na splitske antifašiste

Nova ljevica sinoć je organizirala prvomajsko druženje članova i simpatizera u splitskom klubu Ghetto, na kojem su bili  i kolumnisti našeg portala Dragan Markovina i Ivo Anić.

Kako piše Index, do incidenta  je došlo kad je  u klub ušlo nekoliko provokatora, koji su odmah počeli vrijeđati i psovati prisutne.

“Stajao sam na vratima, prošla su trojica, jedan je imao majicu s likom Ante Gotovine. Nisam ih isprva ni registrirao, netko je usput dobacio: “Majku vam orjunašku jebem.” Nakon minute taj s majicom s likom Antom Gotovine počeo je revati: “Orjunaši, četnici…” Ivo i Ranko i još nekolicina su im prišli, došlo je do naguravanja, ništa se posebno nije desilo. Izašli su na ulicu, tamo ih je čekao četvrti. Vidio sam dva policajca, uskoro ih je došlo još. Odveli su ih, a s njima su otišli i Ivo i Ranko. Da on nije bio tu, pitanje je kako bi se sve završilo”, kazao nam je Markovina o incidentu.

“Splitom se širi strukturalno nasilje. Neki dan je grupa nasilnika pokušala spriječiti ljude da uđu na kazališnu predstavu, a sinoć su i nama upali s istim motivom obračuna s političkim neistomišljenicima. Dokle to ide?”, zapitao se Markovina u razgovoru za Index.

Policija je 39-godišnjeg provokatora dovela na Prekršajni sud. Sutkinja ga je ispitala. Nešto je priznao, a nešto i ne. Pustila ga je na slobodu, a suđenje zakazala za 23. svibnja. Bit će pozvano sedam svjedoka i policajac. Među njima bi trebali biti i Markovina, Ostojić i Anić.

Policija je inače predložila novčanu kaznu od 10 tisuća kuna te zatvorsku kaznu od 15 dana.

U optužnom prijedlogu navedeno je da je okrivljeni imao majicu s likom Ante Gotovine.

tačno.net
Autor/ica 2.5.2017. u 12:13