Nađeno telo muškarca u Dunavu kod Ade Huje, sumnja se da je reč o Mateju Perišu

Danas.rs
Autor/ica 18.5.2022. u 12:41

Nađeno telo muškarca u Dunavu kod Ade Huje, sumnja se da je reč o Mateju Perišu

Foto: MUP RH

Telo mlađeg muškarca nađeno je danas u Dunavu kod Ade Huje, a prema pisanju medija sumnja se da je u pitanju Splićanin Matej Periš koji je nestao pre više od pet meseci.

„Blic“ saznaje da muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se, kako se navodi, poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Za Nova.rs je potvrđeno da je telo izvučeno u 9.20 časova, kao i da su na terenu policijske ekipe.

Splićanin Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, a njegov nestanak je primećen i prijavljen sutradan. Intenzivna potraga trajala je i tokom čitavog februara, a osim srpske policije i ronilaca, jedno vreme je u potrazi učestvoval i ekipa MUP Hrvatske.

Srpska policija u Savi je, na širem području Beograda, u periodu potrage pronašla je dva tela, no ni za jedno se nije ustanovilo da se radi o Mateju, podseća Index.hr.

Miloš Stanimirović iz odeljenja za potrage MUP-a Srbije naveo je ranije za RTS da je na dnevnom nivou stizalo desetak prijava ili dojava da je Matej Periš negde viđen.

„Apsolutno smo dužni da odreagujemo na svaku prijavu. Mi svaku dojavu proverimo. Znači, ukoliko se javi da je Matej viđen na određenoj lokaciji, mi izvršimo terensku proveru, obavi se razgovor sa više lica, ali do sada mi nismo došli ni do kakvih novih saznanja na takve dojave“, objašnjava Stanimirović.

Dodaje da se za Matejem traga od dana kada je podneta prijava o njegovom nestanku.

Danas.rs

Tagovi:
Danas.rs
Autor/ica 18.5.2022. u 12:41