Izložba skulptura “Poetika topline” Anese Kadić u Zvonu

Kristina Ljevak
Autor/ica 15.1.2018. u 09:25

Izložba skulptura “Poetika topline” Anese Kadić u Zvonu

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono organizira izložbu skulptura kiparice Anese Kadić u Zvonu.
Izložba pod nazivom Poetika topline biće otvorena danas (ponedjeljak, 15. januar u 21:00) u galeriji Zvono (Obala Maka Dizdara 10).

Na izložbi će biti predstavljeni aktovi i leptiri nastali od vune. Djelovanje u neobičnom skulptorskom materijalu motivisano je autoričinom potrebom za povratkom prirodi te identifikacijom ženskog akta sa osobinama koje sam materijal podrazumijeva. Oni sugerišu mogućnost ličnih transformacija i transformacija u prostoru koje vode ka neometanoj slobodi. Ove neobične i iznimno vješto urađene skulpture svjedoče o različitim emotivnim stanjima, te nužnosti ljubavi i nade koje prate preobrazbe od čahure u druge oblike.

Izložba poziva na kretanje s prirodom i njeno istraživanje, a iako izvorno zamišljena i postavljena u prirodnom ambijentu, nadamo se da će svoje niti ugodno protkati kroz zatvoreni prostor i donijeti nam nedostajuće januarske topline i vedrine.

Anesa Kadić rođena je 1990. godine. Diplomirala je i magistrirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Dobitnica je nagrade „Alija Kučukalić“ za najbolju studenticu u školskoj 2011/12. godini.
Iza sebe ima niz samostalnih i kolektivnih izložbi među kojima je samostalna izložba iz ciklusa „Žabe“ u galeriji Roman Petrović  i izložba skulptura iz ciklusa „Poetika oblika u svjetlu mitskog i simboličkog“ u počiteljskom MLAZ-u.

Kristina Ljevak
Autor/ica 15.1.2018. u 09:25