Ivana Kekin izabrana za predsjednicu Nove ljevice

G.B.
Autor/ica 15.9.2020. u 12:16

Ivana Kekin izabrana za predsjednicu Nove ljevice

Nova čelnica Nove ljevice kazala je da u Hrvatskoj ima mjesta za ljevičarke i ljevičare kao i za sve ljude koji prepoznaju i cijene artikuliranu lijevu misao

Na petoj izbornoj Skupštini Nove ljevice održanoj 12. i 13. rujna 2020. godine za predsjednicu Nove ljevice u narednom mandatnom razdoblju od četiri godine izabrana je Ivana Kekin, objavili su iz te stranke.

Za potpredsjednicu Nove ljevice ponovo je izabrana Rada Borić koja je do sada bila na čelu Nove ljevice, nakon što se dosadašnji predsjednik Dragan Markovina potkraj 2019. povukao iz aktivne politike.

Znanstvenica i psihijatrica, zaposlena u Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb, Ivana Kekin članica je Nove ljevice od osnivanja stranke 2016. godine, Predstavljajući se članovima Skupštine Nove ljevice naglasila je da društvene nepravde snažno određuju status i breme koje pojedinac nosi. ‘Zato je politički rad nužan, jer ne možemo liječiti pojedinca ako ne liječimo društvo. Nova ljevica može biti lijek za naše društvo ako je u što većim dozama. Unatoč tome što je trenutni mainstream nakaradna politika koja je okrenuta samo prema sebi, u Hrvatskoj ima mjesta za ljevičarke i ljevičare i ljude koji prepoznaju i cijene artikuliranu lijevu misao‘.

Najavila je nastup Nove ljevice na lokalnim izborima u svim sredinama u kojima Nova ljevica ima članove, osnivanje stranačkih organizacija mladih, škole lokalne demokracije i jače povezivanje s lijevim strankama u zemlji, regionalno i međunarodno.

Skupština je izabrala Izvršni odbor Nove ljevice u sastavu Gordana Pasanec (Zagreb), Igra Šain Kovačević (Korčula), Nenad Ljubić (Zagreb), Martina Uzelac (Križ), Ivan Slavica (Šibenik), Dimitrije Birač (Karlovac) i Karlo Pilko (Split) te Nadzorni odbor koji čine Mauro Sirotnjak, Jan Težak i Leila Topić.

G.B.
Autor/ica 15.9.2020. u 12:16