Hrvatskoj nudimo odgovornu i otvorenu politiku

tačno.net
Autor/ica 29.9.2018. u 18:11

Hrvatskoj nudimo odgovornu i otvorenu politiku

Ivana Milas Klarić, Lana Pavić i brojni drugi novi članovi priključili su se nedavno stranci Pametno. Prepoznali su odgovornu politiku kojom Pametno želi zaokrenuti Hrvatsku i zajedno s njima radit će na stvarnim društvenim promjenama

Provodeći odgovornu politiku, koja jedina može spasiti Hrvatsku, Pametno je nedavno napustilo tzv. Amsterdamsku koaliciju i pregovore o zajedničkom izlasku na izbore jer financijsko-interesna suradnja političara i privatnih poduzetnika nije prihvatljiva za Pametno. Vjeruju kako obraz nema cijenu i kako postoje granice koje se, ni u politici ni u životu, ne smiju prijeći. Pametno i dalje ostaje otvoreno za suradnju sa svim pojedincima i političkim opcijama koje žele prekinuti spiralu loše i koruptivne politike koja zemlju vuče na dno. Tim su povodom danas, u novim prostorijama, predstavili svoje nove ljude, članove s kojima planiraju zaokrenuti Hrvatsku. Riječ je o zvučnim imenima iz društveno – političkog i medijskog života, poduzetnicima nositeljima realnog sektora, profesorima, među kojima su Ivana Milas Klarić, Lana Pavić i brojni drugi.

Zašto baš Pametno, pitali smo docenticu Pravnog fakulteta u Zagrebu, bivšu pravobraniteljicu za djecu u razdoblju od 2014. do 2017. godine, Ivanu Milas Klarić.

– Već duže vremena Hrvatska ne ide u smijeru kojem je mogla i trebala ići. Želim liberalnu, modernu, ekonomski uspješnu Hrvatsku, koja svojim građanima osigurava plaće i mirovine za dostojan život, u kojoj je nužno reformirati sustav uprave, pravosuđa, zdravstva i obrazovanja – istaknula je Milas Klarić i dodala – Sve ovo nije moguće bez političkog angažmana. Nažalost, veliki dio građana je potpuno razočaran postojećim političarima i postaje pasivan. U takvom okruženju uspijevaju uglavnom nekompetentni i korumpirani. Zato smatram kako je vrijeme da se aktiviraju kompetentni ljudi u svojim područjima, koji bi podsjetili da politika može i mora biti usmjerena javnom dobru, a time i dobrobiti pojedinca.

Sličan motiv u politiku je ‘natjerao’ i Lanu Pavić, TV voditeljicu i urednicu, politologinju, doktorsku kandidatkinju političke teorije – Današnja Hrvatska nije država kakvu želim svojoj niti bilo čijoj djeci. Ona trebaju odrastati u sredini koja cijeni poštenje, znanje, radišnost i kreativnost, u kojoj svi mogu ostvariti svoje potencijale. U stranci Pametno prepoznala sam želju za borbom protiv korupcije, nepotizma, neznanja i indoktrinacije kako bismo postali moderno društvo izgrađeno na načelima slobode i beskompromisnog poštivanja ljudskih prava.

 Pametno s novim snagama nastavlja zaokretati Hrvatsku odgovornom politikom i vrijednim radom – istaknula je ovom prigodom Marijana Puljak, predsjednica Pametno i dodala – To znači reći glasno NE korupciji, klijentelizmu, nepotizmu i svim drugim vrstama političke trgovine i pogodovanja podobnima. Pametno nudi red, puno rada i ljude koji su, poput Ivane i Lane, spremni svoje vrijeme i znanje uložiti u bolje društvo. U državu koja će štititi svoje građane, a ne im uzimati iz džepa, državu u kojoj će biti manji porezi, više pravde, obrazovanje na svjetskoj razini, zdravstvo po mjeri čovjeka. Okupljamo nove snage koje će biti stvarna promjena u društvu, koji vode računa o odgovornosti i otvorenom političkom djelovanju.

Danas smo se prigodno okupili u novim prostorijama, spremni za nove uzlete poput nadolazećih izbora za Europski parlament. Planovi su nam veliki i aktivno radimo na tome da na lokalnoj, državnoj i europskoj razini mijenjamo hrvatsku politiku. Veseli nas entuzijazam novih članova i umjesto da se zgražamo nad brojnim glupostima vladajućih, odlučili smo se pokrenuti i Hrvatsku učiniti modernom zemljom zadovoljnih građana – zaključila je Puljak.

Ambiciozne planove za zaokret Hrvatske Pametno želi ostvariti u suradnji sa svima koji otvorenog srca i poštenih namjera žele dobro Hrvatskoj. Za osobni kontakt i razgovor na raspolaganju su u Zagrebu, na novoj adresi, Savska cesta 79B.

tačno.net
Autor/ica 29.9.2018. u 18:11