GS: “Koncert Thompsona je najstrašniji napad na građane Mostara od 1993.”

tačno.net
Autor/ica 2.6.2017. u 15:20

GS: “Koncert Thompsona je najstrašniji napad na građane Mostara od 1993.”

“GS najoštrije osuđuje održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona na stadionu pod Bijelim brijegom 08.06.2017. godine, jer smatramo da je to veliki udarac za sve građane Mostara. Perković je pjevač koji u svojim pjesmama veliča progone i strijeljanje Bošnjaka, patnju ljudi, tema njegovih pjesama krajnje je uvrijedljiva za sve građane BiH. O neuspjehu ovog pjevača govori najbolje činjenica da su njegovi nastupi zabranjeni u evropskim državama, kao što su Austrija, Slovenija, Njemačka, koje su članice EU.

Koncert ovog pjevača najstrašniji je napad na građane Mostara od 1993. godine, te je ujedno veliko poniženje da se pjevaju pjesme podrške Haškim optuženicima, koji su dobili 111 godina zatvora zbog svojih nedjela koja su počinili.

Zbog svega navedenog, GS Mostar traži od gradonačelnika Mostara i svih gradskih službi da se zabrani ovaj sramni koncert, jer je ovo direktni atak na međuljudske odnose Hrvata i Bošnjaka u gradu Mostaru, kao i vraćanje na ’93. godinu. Stoga je nedopustivo da se danas, 25 godina nakon rata, održava koncert na stadionu na kojem su zatvarani Bošnjaci i Srbi u ratu, a na kojem će se veličati oni koji su pravili logore po Hercegovini.

Također, pozivamo Dragana Čovića da se izjasni da li je ovo evropska politika i put kojim BiH treba da ide, te zašto je potrebno da se u BiH održava koncert ovog pjevača, koji je u najrazvijenijim državama Evropske Unije zabranjen.”

tačno.net
Autor/ica 2.6.2017. u 15:20