Gratz: Tražimo od policije da zaustavi nelegalnu gradnju na Bunici

tačno.net
Autor/ica 11.5.2017. u 11:37

Gratz: Tražimo od policije da zaustavi nelegalnu gradnju na Bunici

Zastupnik Naše stranke u Federalnom parlamentu Dennis Gratz reagirao je na reaktiviranje nelegalne gradnje na području Malog Polja, na zaštićenom koritu rijeke Bunice.

Zastupnik Gratz je pozvao nadležne službe da se očituju o slučaju – u kojoj je fazi predmet, kao i federalne ekološke, vodne i građevinske inspektorate da se uključe u ovo pitanje.

„Divlja gradnja, koja je trenutno u toku uništava rijeku Bunicu i okolnu prirodu. Riječ je o gradnji u zaštićenom pojasu prirode, kojom se dovodi u pitanje sigurnost domova mještana Malog Polja. Ovo nasilje nad prirodom u vidu divlje gradnje povećava rizik od poplava i drugih prirodnih nepogoda. Zato će Naša stranka podnijeti krivičnu prijavu protiv lica koja stoje iza svega ovoga, a policija ih mora čim prije zaustaviti a pravosuđe se pozabaviti njihovim aktivnostima“, kazao je Gratz.

Zastupnik Naše stranke je ranije na Predstavničkom domu Parlamenta FBiH iznio problem nelegalne gradnje na Bunici, koji je nakon angažmana mještana Malog Polja i aktivista za zaštitu životne sredine zaustavljen.

„Uspjeli smo svi zajedno prošli put da ih zaustavimo, ali očigledno su čekali da se priča u javnosti smiri i sada ponovo počinju. Potrebno je da i ovaj put se uključi što više ljudi i spriječimo uništavanje ovog jednog među najljepšim dijelovima naše zemlje“, kazao je Emir Bjelić, lokalni aktivista i član Naše stranke.

tačno.net
Autor/ica 11.5.2017. u 11:37