Građani ispred OHR-a potkovali konja Milana

tačno.net
Autor/ica 8.6.2019. u 13:02

Građani  ispred OHR-a potkovali konja Milana

Članovi nevladina organizacije „ReStart“ iz Banja Luke doveli su konja ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, kao odgovor na aferu „potkivanje“ koja potresa bh. pravosuđe.

Predsjednik Viskog sudskog i tužilačkog vijeća, krovne pravosudne institucije u BiH Milan Tegeltija našao se u centru pravosudnog skandala, nakon što je privrednik iz Velike Kladuše Nermin Alešević objavio snimak kako inspektoru Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Marku Pandži daje novac, dok mu Pandža govori da će tim novcem„potkovati“ predsjednika VSTV-a Tegeltiju, kako bi on utjecao da Tužilaštvo Kantona Sarajevo što prije uzme u rad krivičnu prijavu koju je Alešević podnio protiv više lica iz BiH, računajući i visokorangirane političare.

Nakon uspješno sprovedenog procesa potkivanja konja, preko puta zgrade OHR-a, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uzeli su podatke od aktiviste “ReStarta Stefana Blagića”. On je novinarima kazao kako su policajci tražili informacije koje se odnose na lične podatke i da mu nije jasno zbog čega su to učinili.

“Tek ćemo vidjeti da li će biti neka kazna. Policajac mi je rekao da može javiti svojim kolegama da nećemo ići pred VSTV, a nakon čega mi je uzeo podatke”, kazao je Blagić.

Radio Sarajevo

tačno.net
Autor/ica 8.6.2019. u 13:02