Dojave o podmetnutim bombama u 115 škola na području Beograda

RSE
Autor/ica 17.5.2023. u 10:30

Izdvajamo

  • Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, u cilju bezbednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smeni je prekinuta do okončanja provere policije, a pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema.

Povezani članci

Dojave o podmetnutim bombama u 115 škola na području Beograda

Foto: Pixsell/Arhiv

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama, prema prvim informacijama, stigle su 17. maja na elektronske adrese 78 osnovnih i 37 srednjih škola u beogradskim opštinama, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Kako se navodi u saopštenju, u toku je provera koju vrše pripadnici kontradiverzionih ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Ekipe MUP-a su na terenu, učenici i zaposleni su evakuisani.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, u cilju bezbednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smeni je prekinuta do okončanja provere policije, a pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema.

O svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

U komunikaciji sa MUP-om, direktori škola će dobiti informaciju kada će škola biti pregledana i doneti odluku za popodnevnu smenu.

RSE

RSE
Autor/ica 17.5.2023. u 10:30