Demanti na pisanje portala www.tacno.net od 23.12.2019.

tačno.net
Autor/ica 24.12.2019. u 13:29

Demanti na pisanje portala www.tacno.net od 23.12.2019.

“Poštovani,

Portal Tacno.net je člankom pod naslovom SDA u službi UZP-a: BH Pošta dodijelila milionske tendere firmi u vlasništvu supruge ratnog zločinca Jadranka Prlića, očigledno nastavio sa brutalnom kampanjom punom laži, lažnih konstrukcija, konstruiranih izmišljotina i obamana protiv BH Pošte.

Za razliku od ranije, i nakon što su svi vaši dosadašnji ataci i tvrdnje o navodnom kriminalu u BH Pošti pali u vodu, “kreativni“ autori dosjetili su se lažne konstrukcije koja izaziva gađenje – o navodnom finansiranju UZP-a.

Portalu Tacno.net ustupili smo sve odgovore na tražene upite, a podatke o nabavkama javno objavljujemo, što dovoljno govori o našoj transparentnosti. Uspjeh BH Pošte i rekordni prihodi koji su u konstantnom porastu, očigledno su smetnja brojnim domaćim i regionalnim lobijima, pa se na svaki način pokušava urušiti njen ugled. Kada niste uspjeli lažima i izmišljotinama o navodnom kriminalu, sada ste prešli na teren držanja moralnih pridika.

Kada je u pitanju navedena firma, u poslovanju BH Pošte, biranju dobavljača i nabavci opreme, vodimo se isključivo zakonom i ekonomski opravdanim parametrima, a ne provjerama porodičnih veza vlasnika određenih firmi. Znate to i na Tacno.net, kao što znate da spomenuta firma postoji od 1994. godine, ali vas eto ne zanima njihovo poslovanje u prvih 22, nego samo u zadnje 3 godine rada.

Nakon najnovijih uvreda i insinucija, uvjereni smo da nam želite sugerisati da od vas trebamo tražiti dozvolu uoči obavljanja bilo kojeg posla. To je onda medijski reket. Na to nećemo pristati, jer takva vrsta ‘poslovanja’ u BH Pošti ne postoji. Ali, potrudit ćemo se, u skladu sa zakonom raspoloživim sredstvima, pronaći odgovor na pitanje u čijoj su službi i čijim su novcem finansirane netačne tvrdnje portala Tačno.net.

Cijela ova hajka imat će i sudski epilog u vidu tužbe protiv portala tačno.net, autora teksta i glavnog urednika portala pred nadležnim sudom. Do tada tražimo javno izvinjenje za niz tendencioznih i klevetničkih tvrdnji koje ste iznijeli.”

                                                                                          „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo

tačno.net
Autor/ica 24.12.2019. u 13:29