Pravda za Davida

Davor Dragičević stigao u zgradu Suda BiH

tačno.net
Autor/ica 28.10.2021. u 13:49

Davor Dragičević stigao u zgradu Suda BiH

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, u društvu advokata Ifeta Ferageta stigao je u zgradu Suda Bosne i Hercegovine. 

U Tužilaštvu BiH danas će se sastati s tužiteljicom Ozrenkom Nešković, koja je preuzela predmet Tužilaštva RS.

Njegov advokat Ifet Feraget je ranije kazao kako će rješavanje slučajeva “Memić” i “Dragičević” biti test za novog vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića.

“Došlo je i do promjene u Odjelu za organizirani kriminal, koji će raditi istragu u ovom predmetu, i ja se nadam da će vrlo brzo doći do donošenja naredbe o sprovođenju istrage u predmetu ‘Dragičević’, ali isto tako do naredbe o sprovođenju istrage vezano za ubistvo u predmetu ‘Dženan Memić’. Moramo biti svjesni da se ovdje radi o namjenskoj opstrukciji sistema”, rekao je Feraget, dodavši kako su ova dva slučaja specifična jer postoji više nego dovoljno dokaza, “zbog čega vrlo otvoreno govorimo da tužilaštvo i policija zataškavaju dva očigledna ubistva”.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, najavio je kako će članovi grupa “Pravda za Dženana” i “Pravda za Davida” organizovati nove proteste u Sarajevu.

“Uskoro ćemo organizovati nove proteste ispred OHR-a, da vidimo da li oni misle nešto raditi, zašto su tu, jer ovi naši ne misle očito”, kazao je ranije Memić.

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci ranije je donijelo naredbu o obustavi istrage protiv Davora Dragičevića zbog krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača”.

Za isto krivično djelo, “ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača”, istraga je vođena protiv članova neformalne grupe “Pravda za Davida” – Ozrena Perduva i Sofije Grmuše.

Radiosarajevo.ba

tačno.net
Autor/ica 28.10.2021. u 13:49