Darko Vidović: Uzinić će se naći na udaru rigidnih uhljebničkih, stranačkih i crkvenih politika

Darko Vidović
Autor/ica 12.6.2023. u 15:25

Darko Vidović:  Uzinić će se naći na udaru rigidnih uhljebničkih, stranačkih i crkvenih politika

foto: rječka nadbiskupija

Nadbiskup Uzinić je javno priznao i osudio zločine i zločince koje su Kaptol i Katolička crkva u Hrvatskoj decenijama pod svojim habitusom zataškavali i štitili.

No, njegova priznanja, osude i posipanja pepelom, ne bi bila moguća da nije bilo istraživačkog novinarstva i raskrinkavanja licemjerja katoličke crkve u Hrvata. Ovo je kontinuitet novinarskog rada na području istine od društve važnosti i zaštite života, koju je u rasrinkavanju pedofilskih svećenika 2002. godine pokrenuo Boston Globe, a u Hrvatskoj prvo raskrinkao sjajni novinar Hrvoje Šimičević, a zatim i Nacional.

Uzinić će se sada naći prvo na udaru rigidnih i uhljebničkih stranačkih i crkvenih politika, koji od devedestih do danas  zahvaljujući Vatikanskim ugovorima i inim političkim mehanizmima, držeći ruku na državnom proračunu, devastiraju javno dobro i onemogućuju napredak i progres društva na kojem parazitiraju.

Posebno se to odnosi na indoktrinaciju mladih koje se i danas u okovima devedestih truje kroz dogmu i povijesni revizionizam. Crkva u Hrvata sada ima još jednu veliku političku odgovornost prema vjernicima, kao i društvu u cjelini, a to je – da se pored raskrinkanih pedofilskih zločina sama odrekne i onih crkvenih dužnosnika, pobornika ustaštva i endehazije, tvorevine koja je u ideji provođenja rasnih zakona u Drugom svjetskom ratu u ime fašizmom zatrovanog i prevarenog dijela hrvatskog naroda počinila zločin nad čovjekom i čovječnošću – a nasuprot kršćanskom učenju, civilizacijskim vrijednostima, etici i humanizmu.

Darko Vidović
Autor/ica 12.6.2023. u 15:25