Četvrta epizoda dokumentarnog serijala Elme Kazagić “Krvni delikti” na Federalnoj televiziji

tačno.net
Autor/ica 7.10.2019. u 13:03

Četvrta epizoda dokumentarnog serijala Elme Kazagić “Krvni delikti” na Federalnoj televiziji

U utorak 08. oktobra 2019. godine u 20:10h, Federalna televizija predstavlja četvrtu epizodu dokumentarnog serijala „Krvni delikti“ autorice Elme Kazagić.

Skratio je pušku. Godinu ih pratio pa ubio trojicu. Bio je 1. maj. Brat je izgubio brata blizanca. Donose li rešetke kajanje? Gdje su granice ovakvih ljudi?

Autorica serijala: Elma Kazagić, snimatelj: Almir Čaušević, montaža: Jasmin Nalo.

Sutra,FTV,20.10

Gepostet von Elma Kazagic am Sonntag, 6. Oktober 2019

 

U produkciji FTV serijal je sniman iza rešetaka zeničkog zatvora, u psihijatrijskim klinikama, na terenu sa policijom, istražiteljima, svjedocima zločina u brojnim gradovima BiH.

Kroz pet epizoda, autorki serijala Elmi Kazagić, višestruke ubice svjedoče zašto su ubili? Kako? Zašto su neki ubijali puškom, a drugi sjekirom? Kako razmišlja onaj ko odluči ubiti majku, nanu ili očuha? Da li zatvorske rešetke selefiji, koji je ubio troje, brže donose kajanje? Zašto je samica nekada najsigurniji prostor?

“Radili smo mjesecima, razgovarali s ljudima koji su ubijali, s onima koji su preživjeli, braćom ubijenih… Znalo je biti teško, izuzetno, ali …svaki novi projekt nas uči. I životu i profesiji”, istakla je Elma Kazagić koja je više puta nagrađivana za TV projekte koje je realizirala.

tačno.net
Autor/ica 7.10.2019. u 13:03