BUNDEK U ZNAKU SARAJEVA

Autor/ica 6.8.2012. u 21:41

BUNDEK U ZNAKU SARAJEVA

Vruću zagrebačku jesen koja nas očekuje s početkom ovojesenskog Rujanfesta dodatno će zagrijati sarajevski rockeri Crvena Jabuka i Zabranjeno Pušenje velikim glazbenim spektaklom koji donose Zagrebu. 

Zagreb, 06. kolovoza 2012. – Legende sarajevske rock scene Crvena Jabuka i Zabranjeo Pušenje gosti su ovojesenskog Rujanfesta. Veliki festival domaće gastronomije i glazbe ove će jeseni obradovati brojne posjetitelje bogatim programom od 13.–23. rujna na zagrebačkom Bundeku. 

Crvena Jabuka sarajevski je pop rock bend osnovan 1985. godine, a svoj prvi album pod nazivom Crvena Jabuka izdaju 1986.  Nakon pogibije njihovog prvog pjevača bend radi kratku stanku, a potom ispred mikrofona staje Dražen Žerić koji je i dan danas zaštitni znak ovog dugovječnog rock sastava. 13 studijskih albuma, brojne turneje i rasprodane dvorane diljem Balkana te dijaspore potvrda su vrijednosti ovih rock velikana.

 

Zabranjeno pušenje je bosanskohercegovački i hrvatski rock bend osnovan početkom osamdesetih godina 20. stoljeća u Sarajevu. Grupa je bila blisko povezana sa kulturnim pokretom Novi primitivizam i učestvovala je u radijskoj i televizijskoj satiričnoj emisiji Top lista nadrealista. Tijekom osamdesetih godina Zabranjeno pušenje je bila jedna od najznačajnijih glazbenih pojava na prostoru nekadašnje Jugoslavije, imali su izuzetno posjećene koncerte i prodali su na stotine tisuća ploča.

 

Ovogodišnji zagrebački Rujanfest održat će se na čak 25 pozornica, produkcija događanja pristiže u brojnim velikim tegljačima. Očekuje se da više od 200 izvođača i performera u jedanaest dana privuče čak 300 000 posjetitelja čime Rujanfest postaje jedno od najvažnijih gospodarskih I zabavnih događanja u Hrvatskoj. 

Bogata gastroponuda uključuje Sarajevsku, Vukovarsku, Dalmatinsku, Istarsku i brojne druge kuće, koje uz gastro ponudu, nude i više od 70 vrsta piva. Zagreb s manifestacijom Rujanfest staje uz bok drugim europskim gradovima sa sličnim manifestacijama poput Munchena, Copenhagena ili Beograda. 

Ulaz na Rujanfest, brojne gastro kuće i večernje  koncerte je slobodan do 19h , a od 19h naplaćuje se simboličnih 15 kuna.

 

www.rujanfest.com

Autor/ica 6.8.2012. u 21:41