Antifašisti prošetali centrom Sarajeva

N1
Autor/ica 9.5.2017. u 11:02

Antifašisti prošetali centrom Sarajeva

Počeo je Marš antifašista u Sarajevu. Nekoliko stotina učesnika prošetalo je jutros ulicama u centru bosanskohercegovačke prijestolnice.

U čast obilježavanja Dana antifašizma i Dana Evrope u Sarajevu će se prvi put organizovati marš antifašista, a učesnike će voditi geslo: “I ja sam antifašista”.

Nažalost, u posljednjih 20-ak godina, pa i više, mi smo iz historije izbrisali onaj segment koji je bio značajan a to je vrijeme pred Drugi svjetski ratd, za vrijeme i nakon rata. Djeca koja su imala sreću da ih roditelji mogu podučiti ostali su na tim putevima a veliki broj djece je ostao neobrazovan na tom dijelu i iz tog razloga ovakva aktivnost je jedna velika vrijednost koja će pomoći mladima da shvate koliko je to bitno, kako za budućnost BiH, tako i svijeta. Francuska nam je poklonila još jedan poklon sa pobjedom Macrona, takođe su isto uradili i Nizozemci. U Evropi je jedno vrijeme fašizam ulazio na velika vrata. Mi bismo ta vrata trebala zatvoriti i otvoriti ih novim oblicima antifašizma“, kazao je jutros za N1 Bakir Nakaš, predsjednik predsjednik SABNOR-a Kantona Sarajevo.

Tagovi:
N1
Autor/ica 9.5.2017. u 11:02