U PRODAJI ULAZNICE ZA KRAFTWERK 3-D SPEKTAKL

tačno.net
Autor/ica 7.12.2017. u 10:34

U PRODAJI ULAZNICE ZA KRAFTWERK 3-D SPEKTAKL

Foto: Peter Boettcher

U prodaji su Early Bird ulaznice za 3-D koncert koji će njemački Kraftwerk održati 25. februara naredne godine u dvorani Mirza Delibašić u organizaciji sarajevske agencije Gramofon.

Ovi pioniri elektronske muzike koje smatraju “najutjecajnijim bendom u istoriji nakon Beatlesa”, počinju stvarati početkom sedamdesetih, ali njihovi albumi nekoliko decenija kasnije i dalje zvuče kao da dolaze iz budućnosti.

Za svoj posljednji album 3-D Katalog iz prošle godine imaju dvije nominacije za ovogodišnji Grammy, pored Grammyja za životno djelo koji su osnivači Kraftwerka Ralf Hütter i Florian Schneider dobili prije tri godine.

Kraftwerk posljednjih godina publici predstavlja “potpuno umjetničko djelo” u vidu 3-D koncerata. Prvi 3-D koncerti održani su u Muzeju savremene umjetnosti (MoMA) u New Yorku 2012. godine kada su tokom osam večeri predstavili svoj kompletan repertoar. Isti repertoar tokom osam noći izveden je i u londonskom Tate Modernu naredne godine, a ulaznice su rasprodane za nekoliko sati.

Novu seriju 3-D koncerata Kraftwerk će održati u februaru 2018. godine kada prvi put nastupa u Sarajevu. Early Bird ulaznice po cijeni od 34 KM u prodaji su u sistemu kupikartu.ba. Listu prodajnih mjesta možete naći na ovom linku: http://kupikartu.ba/page/listaagencija

Video link: https://youtu.be/okhQtoQFG5s

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 7.12.2017. u 10:34