Sarajevo Beer Festival od 30. maja do 1. juna

tačno.net
Autor/ica 30.5.2014. u 08:00

Sarajevo Beer Festival od 30. maja do 1. juna

Treći Sarajevo Beer Festival održat će se u periodu od 30. maja do 1. juna na otvorenom stadionu brzog klizanja Olimpijskog kompleksa Zetra..

“Pivo je dokaz da nas Bog voli”, izjavio je svojedobno Benjamin Franklin. Pivo sadrži sve minerale koji su nam potrebni za preživljavanje, a u srednjem vijeku su i djeca pila pivo kako bi preživjela glad.

Postoji više od 400 vrsta piva, a najviše registriranih marki ima Belgija. Najviše piva po stanovniku popije se u Češkoj, slijede Kina i SAD. Bosna i Hercegovina se ovim najvećim muzičkim festivalom u zemlji priključila sljedbenicama tradicije zitologije (nauke o pivu i proizvodnji piva).

Cenosillicaphobia, strah od prazne pivske čaše, neće biti prisutna na ovom Festivalu, s obzirom da će 30 pivara učesnica predstavljati svoje proizvode u novijim i većim šatorima ukupne površine od 4 500m2, uz bogatu ponudu mesne i duhanske industrije.

Dnevni repertoar Festivala počinje u 14 sati, u sklopu kojeg će posjetioci imati priliku učestvovati u brojnim pivopijskim takmičarskim igrama i osvojiti zanimljive nagrade.

Trideset pivara učesnica će u XXL šatorima ukupne površine 4500m2 izlagati svoje proizvode, zajedno sa predstavnicima mesne i duhanske industrije. Muzički repertoar Festivala proširen je u odnosu na prethodne godine, a nastupit će Cubismo, Let3, Bombaj Štampa, Letu Štuke, Bad Copy, TBF, Magnifico i Majke. Pored večernjeg programa, posjetioci će moći uživati i u dnevnim aktivnostima uz organizovane pivopijske takmičarske i zabavne igre.

Cijene ulaznica ostaju nepromijenjene – jednodnevne ulaznice su dostupne po cijeni od 7 KM, trodnevni paketi po cijeni od 15 KM, a svi posjetioci će moći svaki dan ući besplatno do 17 sati.

Treći Sarajevo Beer Festival će ljubiteljima dobre zabave omogućiti nezaboravan trodnevni provod uz bogatu pivarsku ponudu, prejedanje kobasicama i vrhunski muzički repertoar, a najsretniji će u sklopu takmičarskih igara imati priliku osvojiti i vrijedne nagrade podržane od strane sponzora.

tačno.net
Autor/ica 30.5.2014. u 08:00