Radionica udaraljki, promocija filma “Meso” i dokumentarac o bendu Partibrejkers na Demofestu

tačno.net
Autor/ica 28.6.2016. u 17:02

Radionica udaraljki, promocija filma “Meso” i dokumentarac o bendu Partibrejkers na Demofestu

Demofest, najpoznatiji regionalni festival demo bendova, predstavlja i drugi dio sadržaja pratećeg programa, koji će biti održan u dnevnom terminu od 21. do 23. jula u prostorijama banjalučkog Doma omladine.

Dobar ritam i pozitivna atmosfera će biti odličan uvod u muzički program devetog Demofesta, zahvaljujući radionici sviranja udaraljki, koja će biti organizovana u sklopu dnevnog programa festivala. U saradnji sa instruktorima i polaznicima kursa udaraljki omladinskog centra “Zdravo da ste”, Demofest će posjetiocima ponuditi priliku da se u okviru dnevnog programa i sami oprobaju u ulozi muzičara.

Film i serija “Meso”, koji se snimaju u Banjaluci, kroz priču o dva brata i jednoj banjalučkoj roštiljnici govore o mnogim gradovima širom Balkana i sudbinama ljudi koji danas u njima žive. “Meso” je sirova fikcija o gorko-slatkom ukusu stvarnosti, servirana bez uljepšavanja. Tvorci ovog filma su nagrađivani režiser Saša Hajduković i Nikola Kolja Pejaković, proslavljeni muzičar, scenarista, glumac i član ovogodišnjeg žirija Demofesta. U vrijeme održavanja festivala, snimanje “Mesa” će biti u samoj završnici, pa će članovi ekipe drugog dana festivala javnosti iznijeti svoje iskustvo rada na ovom projektu, male tajne sa seta, ali i planove za premijeru filma i serije.

Malo je bendova sa prostora bivše Jugoslavije koji zaslužuju da budu ovjekovječeni na filmu prije kultnog rock sastava Partibrejkers, koji je svojim opusom zauvijek promijenio regionalnu scenu. Ovim stavom se vodio i Nenad Popović, reditelj i filmski radnik koji je napravio kratki dokumentarni film “Sloboda ili ništa”. Nazvan po sedmom studijskom albumu grupe, dokumentarac se prvenstveno fokusira na srce i dušu benda – Zorana Kostića Caneta i Nebojšu Antonijevića Antona. “Sloboda ili ništa” će tako vratiti Partibrejkers na festival drugog dana Demofesta 09, tri godine nakon njihovog nastupa u revijalnom programu na tvrđavi Kastel.

Takođe, Demofest i ove godine nastavlja saradnju sa Bunt Rok Festivalom, jedinstvenim formatom koji je prošle godine pokrenula Radio-televizija Srbije, sa ciljem promocije mladih talenata i nove autorske muzike. U okviru navedene saradnje, pobjednici Bunt Rok Festivala se direktno plasiraju u polufinale Demofesta, a to je ove godine grupa Degeneza iz Beograda.

Organizatori podsjećaju da će u takmičarskom programu Demofesta nastupiti 35 bendova, dok će u revijalnom dijelu svirati Mando Diao, Dub Pistols, The Sisters of Mercy, Bombaj štampa, Hladno pivo, Kolja i Grobovlasnici, ZAA, Nord, S.K.A. i Rezerve.

Generalni sponzor devetog Demofesta je Nektar pivo, prijatelj festivala je i ove godine kompanija m:tel, dok je zvanični telefon festivala Huawei P9, kreiran u saradnji sa kompanijom Leica.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 28.6.2016. u 17:02