PRIJAVITE SE NA MUSIC MEETING

tačno.net
Autor/ica 9.9.2014. u 12:17

PRIJAVITE SE NA MUSIC MEETING

Od 4. do 9. novembra u okviru 18. Jazz Festa Sarajevo 2014 bit će održano treće izdanje regionalnog edukativnog programa Music Meeting.
Program je namijenjen studentima muzike i jazz muzičarima uzrasta od 18 do 27 godina, ali je otvoren i za muzičare izvan okvira jazza, zainteresovane za istraživanje i iznalaženje novih pristupa u stvaranju muzike.
Music Meeting će okupiti 80 mladih umjetnika, 50 iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i 30 iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije, ali i drugih zemalja Evropske Unije. Svi zainteresirani mogu do 30. septembra aplicirati na program putem online formulara na zvaničnoj festivalskoj web stranici www.jazzfest.ba.
Ovaj jedinstveni edukativni program u regiji, i ove će godine u Sarajevu okupiti mlade umjetnike koji će sudjelovati u više od 30 programskih aktivnosti, uključujući brojne radionice i razgovore sa međunarodnim umjetnicima – gostima festivala kao i zajedničke nastupe polaznika.
U protekle dvije godine, program je uz potporu Norveške ambasade u Sarajevu okupio više od 140 mladih muzičara i studenata muzike. Osim što će imali priliku upoznati kolege iz različitih zemalja, ovaj je program za mlade muzičare izvrsna prilika i za eventualne buduće saradnje.
Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 9.9.2014. u 12:17