Legendarni Marky Ramone nastupa na 10. Demofestu!

tačno.net
Autor/ica 9.3.2017. u 13:28

Legendarni Marky Ramone nastupa na 10. Demofestu!

Marky Ramone, jedan od članova kultnog punk rock sastava Ramones, nastupiće sa svojim bendom Blitzkrieg u revijalnom programu desetog Demofesta!

Najpoznatiji punk rock bubnjar i njegov bend nastavljaju da putuju širom svijeta, velikodušno dijeleći sa publikom zaostavštinu velikih Ramonesa, a na tvrđavi Kastel će zasvirati 20. jula, prve festivalske večeri jubilarnog Demofesta.

Marky Ramone’s Blitzkrieg će sa Demofest publikom proslaviti više od četiri decenije postojanja punka uz himne brojnih generacija, kao što su “I Wanna Be Sedated”, “Pet Semetary”, “Teenage Lobotomy”, “Blitzkrieg Bop”, “Sheena is a Punk Rocker” i “Rock’n’Roll High School” i mnoge druge.

Kao član originalne postave Ramones svirao je 15 godina i jedini je preživjeli član tzv. “zlatne” postave benda, koju su pored njega činili Johnny, Joey i DeeDee Ramone, a sada je na misiji širenja Ramones muzike širom svijeta.

Takođe, Marky Ramone je dobitnik Grammy nagrade za životno djelo i primljen je u Rokenrol kuću slavnih u Njujorku.

Organizatori podsjećaju i da je još nekoliko dana otvoren konkurs za demo bendove koji žele nastupiti u takmičarskom dijelu programa Demofesta, a svi detalji u vezi sa prijavljivanjem se mogu naći na zvaničnom sajtu festivala www.demofest.org.

Deseti, jubilarni Demofest će biti održan od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

tačno.net
Autor/ica 9.3.2017. u 13:28