Vremenska transformacija

Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija
Autor/ica 6.11.2018. u 12:29

Izdvajamo

  • Nisu li se i Milorad Dodik i Dragan Čović, uz potporu i ambasadora Petra Ivancova, te Kolinde i Vučka, osjetili moćnim i Bogom datim, u ime „čistokrvnog„ veliko srpskog i veliko hrvatskog nacionalizma, uzdignu na pijedestal srama i najvećih ovozemaljskih gluposti i zabluda?

Povezani članci

Vremenska transformacija

„Mnogi ljudi, osobito neupućeni, žele te kazniti zbog toga što govoriš istinu, što si u pravu, što si onaj koji jesi. Nikad se ne ispričavaj zbog toga što si u pravu, ili godinama ispred svoga vremena. Ako si u pravu i znaš to, govori što ti je na umu. Čak i ako si u manjini, istina i dalje ostaje biti istina„/ Gandhi /

Kolinda i Vučko, uskoro će svoja odlikovanja trebati dodijeliti ulizicama i poltronima, guslaru Mići i orguljašu Draganu.

Njihov je doprinos očigledan, na družbi ustaštva i četništva, na izuzetnom prijateljstvu i brizi Rusa za „ugroženim„ Hrvatima u Bosni i Hercegovini, kao i o strateškom interesu aluminijske industrije za ruskim kapitalom, te za zajedničkim nastojanjima, ovih aktera, na rušenju i podrivanju, naše domovine, Bosne i Hercegovine.

Veritas amare est. Da je istina bolna, sve činjenice nam ukazuju, potvrdi ove latinske izreke, jer sa ove naše vremenske distance i transformacije činjenica, sve izlazi na vidjelo.

Evo, ovih dana „dodikovci„ iz Trebinja i drugih krajeva, uveliko vrište i insistiraju, da se spomen ploče i likovi, naših partizanskih boraca protiv fašizma, kojem i sami već godinama pripadaju, trajno uklone i zaborave. Nije li ovo, slučaj ili nastavak procvata ustaštva u Hrvatskoj, te njihove česte osude i linčovanja, posthumno, najvećeg našeg sina i borca protiv fašizma, druga Tita.

Nisu li, ovi njihovi svakodnevni postupci i odnosi sa Rusima, potvrda DA, ili negacija, onoga NE za Staljinističku rusku politiku i njihove ambicije, prema našoj bivšoj Jugoslaviji?

Nisu li se i Milorad Dodik i Dragan Čović, uz potporu i ambasadora Petra Ivancova, te Kolinde i Vučka, osjetili moćnim i Bogom datim, u ime „čistokrvnog„ veliko srpskog i veliko hrvatskog nacionalizma, uzdignu na pijedestal srama i najvećih ovozemaljskih gluposti i zabluda?

Možda su i htjeli, sopstvene i nezaboravne, užasne grijehe iz nedavne agresorske i osvajačke politike, prikriju i nastave, ispod tepiha, ovakav užasan višebojni vez, sa vidljivim fašističkim ili ustaško- četničkim nitima, kao da smo svi mi „daltonisti„ i nećemo razaznati prezentirane boje, njihovog osmišljenog scenarija.

U prilog im ide, namjerno iscenirana višegodišnja pljačka i kriminal u firmi Aluminij, kako bi je i totalno minimizirali sa finansijskim vrijednostima, te istu poklonili, već osmišljenom stranom kapitalu, a mudri i normalni građani, već znaju i to očekuju, poodavno, kome i kako?

Dakle, sve po mjeri HDZ-a i SNSD-a i njihovih protagonista, bilo sa istoka ili zapada, uz obilatu ispomoć domaćih bošnjačkih struktura iz vlasti SDA, te svim Vladama Federacije, od Edhema Bičakčića do Fadila Novalića.

Mijenjali bi svi oni i izborni zakon, prema uslovima i zahtjevima HDZ-a i SNSD-a, kako im nikada i ne bi mogao, na političku scenu isplivati Željko Komšić, taj očigledni, istrajni hrabri borac i zaštitnik interesa, naše nam jedine i zajedničke domovine, Bosne i Hercegovine.

Nije li im ovo dio plana B, što bi se veoma brzo iskazalo, u post izbornom periodu i opstrukcijama u formiranju vlasti u BiH?

Neka vam počivaju u miru, sve tvorevine profašističkih nedjela i genocidnih radnji, od Republike Srpske i Herceg Bosne. „Zlatni branik„ naše opstojnosti i čvrsti kamen temeljac, koji postavlja, upravo naš Željko Komšić, teško da preskočite, da sa svojim „osvajačkim„ čizmama i opancima, stabilno stanete na tlo naše zemlje.

Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija
Autor/ica 6.11.2018. u 12:29