Uzbudljiv mjesec u Narodnom pozorištu Mostar: od drame do mjuzikla

tačno.net
Autor/ica 28.2.2017. u 12:41

Uzbudljiv mjesec u Narodnom pozorištu Mostar: od drame do mjuzikla

Mjesec mart/ožujak u Narodnom pozorištu Mostar bit će iznimno uzbudljiv: tu su komedije s repertoara u produkciji Narodnog pozorišta Mostar, zatim zanimljiva gostovanja, među kojima i mjuzikl iz Amerike!

Na mjesečnom repertoaru su komedije NPM-a, redovno petkom u 20 sati na velikoj sceni: “Odumiranje međeda” Branka Ćopića u režiji Emira Kapetanovića (u petak, 3. 3. i 17. 3.) te komedija “Mostarska djelidba” Skendera Kulenopvića u režiji Sulejmana Kupusovića u petak, 10. 3.

Istog dana, u petak, 10. 3., ali u “Studiju 64” ugostit ćemo Zijaha A. Sokolovića i njegovu “Majstorsku glumačku radionicu”, a program počinje u 18 sati.

Sa zadovoljstvom objavljujemo i da je Narodno pozorište Mostar, u partnerstvu s Američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini i Dolphin Showom, domaćin mjuzikla “Mali dućan strave” (“The Little Shop of Horrors”) u izvedbi Northwestern Univerziteta. Jedinstvena je to prilika za mostarsku publiku, da uživa u ovom mjuziklu, koji će na sceni Narodnog pozorišta Mostar biti u četvrtak, 23. 3. u 20 sati. Cijena karte je 10 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 7 KM, pa požurite i ne propustite ovu jedinstvenu priliku doživljaja mjuzikla!

Dio glumačkog ansambla i tehničko osoblje NPM-a je na gostovanju u Banja Luci, u Narodnom pozorištu Republike Srpke, od ponedjeljka, 27. marta, s predstavom “Mrtve ribe plivaju na leđima” (Josip Mlakić /Tanja Miletić Oručević), koprodukcijskom predstavom Narodnog pozoršta Mostar, HNK Mostar i BNP Zenica. S obzirom da cijeli svijet tog dana obilježava Međunarodni dan teatra, i Narodno pozorište Mostar otvorit će vrata, uz besplatan ulaz: pozivamo škole i dramske sekcije da dođu, posjete NPM, upoznaju gdje se radi i kako se stvara jedna predstava, a predavanja će voditi umjetnički direktor Narodnog pozorišta Mostar Adnan Lugonić, dramaturg i dramski pisac.

OPŠIRNIJE O PROGRAMIMA:

 

“Odumiranje međeda” (petak, 3. 3. i petak, 17. 3.) je interaktivna predstava u kojoj publika prisustvuje jednom fiktivnom predizbornom skupu i gdje publika odlučuje kako će predstava završiti, odnosno kako će završiti naše društvo. Igraju: Saša Oručević, Amela Kreso, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac i Emir Sejfić. Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Dženan Medanović, scenografiju i kostime Lana Lončarević, muziku Nedim Ćišić i Darko Majersky, a koreografiju Plesni studio Mo-Stars, Mostar.

Cijena karte: 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere: 3,50 KM.

U petak, 10. 3. u 20 sati na repertoaru je predstava “Mostarska djelidba”. Predstavu je režirao Sulejman Kupusović, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih reditelja, prepoznatljivog rediteljskog rukopisa. Predstava je premijerno izvedena na Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” 2008. godine i osvojila je specijalnu plaketu stručnog žirija. Redovno izaziva veliki interes mostarske publike. Igraju: Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Čorda, Amela Kreso.

Cijena karte: 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere: 3,50 KM.

U “Studiju 64” tradicionalno ćemo, po peti put, ugostiti Zijaha A. Sokolovića s njegovom “Majstorskom glumačkom radionicom” u petak, 10. 3. Svaki put do sada ovaj je program bio rasprodan: iskusite umjetnost na zabavan, duhovit i neobičan način uz Zijaha A. Sokolovića, program ‘za one koje interesuje teatar’, ‘za one koji vole teatar’, ‘za one koji žive od teatra’. Upoznajte i s njegovom knjigom “Glumac… je glumac… je glumac” u kojoj je cjelokupni tekst istoimene kultne Sokolovićeve monodrame, koju igra 39 godina, izveo ju je više od 1600 puta i osvojio brojne nagrade.

Program počinje u 18 sati, a cijena ulaznice je 3,50 KM.

Mjuzikl “Mali dućan strave”

Na programu u Narodnom pozorištu Mostar u četvrtak, 23. 3. u 20 sati. Od nagrađivanog dvojca Alana Menckena i Howarda Ashmana (kompozitor i tekstopisac koji su vam pružili Malu sirenu i Ljepoticu i zvijer) dolazi “Mali dućan strave”, priča o mladiću Seymouru Krelbornu, siromašnom radniku u cvjećari koji sanja o boljem životu sa svojom tajnom simpatijom, Audrey. Kada Seymour otkrije egzotičnu biljku i preko noći postane poznat, pomisli kako je našao put do Audreynog srca, ali ne sluti da biljka ima mozak i vlastiti tajni plan da zavlada svijetom! Sa rock’n’roll pjesmama iz 1960-tih godina, presmiješnim likovima  i talentiranom mladom američkom postavom direktno iz Čikaga, ovaj rock mjuzikl-komedija će oduševiti publiku svih dobnih skupina. Mali dućan strave se izvodi putem specijalnog aranžmana sa Music Theater International (MTI). Redateljica mjuzikla je Maggie Monaha, a producenti Janie Dickerson i Bailey Sutton.

Cijena karte: 10 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 7 KM.

 

ULAZNICE

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: marketing@npm.ba, te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

tačno.net
Autor/ica 28.2.2017. u 12:41