Usamljeni demonstrant Muharem Hindić Mušica ponovo priveden u MUP HNK

tačno.net
Autor/ica 21.9.2016. u 13:51

Izdvajamo

  • Da su ovako ekspeditivni u hapšenju ratnih zločinaca i kriminalnih skupina kao što su u hapšenju onih koji upozoravaju na stvarni problem naše zemlje, ne bi bilo ovako kako je danas. Sramotno.

Povezani članci

Usamljeni demonstrant Muharem Hindić Mušica ponovo priveden u MUP HNK

Foto: Svjetlana Salahović

Muharem Hindić Mušica – mostarski “usamljeni demonstrant”, aktivista i borac za ljudska prava, čovjek koji godinama uporno stoji na Španskom trgu u Mostaru sa transparentima u rukama protestirajući i upozoravajući građane Mostara na pogubnost nacionalističke vlasti, korupciju, pljačku i na potrebu mijenjanja vlasti kako bi mladima dali šansu, hapšen, kažnjavan i premlaćivan, danas je ponovno priveden u mostarski MUP. 

Za portal StarMo potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, da je privedena osoba inicijala H.M., po prijavi građana i radnika škole.

Podsjetimo, svake srijede Hindić – neformalni vođa socijalnih protesta iz februara 2014. godine – koji je i po prestanku demonstracija nastavio sa svojim performansima, svake srijede u podne izađe na trg pored Gimnazije, te transparentima i parolama preko megafona protestuje protiv teške ekonomske i socijalne situacije u BiH.

“Osoba je narušavala javni red i mir. Puštana je preglasna muzika, nije mogla funkcionisati škola”, rečeno nam je u MUP-u HNK, te potvrđeno da se privođenje Hindića dogodilo nešto iza 13 sati.

On je, kako saznajemo, odveden u Policijsku upravu, gdje mu je uručen prekršajni nalog nakon čega je pušten na slobodu, prenosi StarMo.

muse4

Hapšenje i oduzimanje transparenata i megafona Muharemu Hindiću Mušici

tačno.net
Autor/ica 21.9.2016. u 13:51