Umjesto prijema SPKD Prosvjeta obilježava Vaskrs humanitarnom akcijom

tačno.net
Autor/ica 13.4.2017. u 12:52

Umjesto prijema SPKD Prosvjeta obilježava Vaskrs humanitarnom akcijom

SPKD Prosvjeta i ove godine obilježava veliki praznik Vaskrsa ali na malo drugačiji način nego do sada. Umjesto održavanja tradicionalnog Vaskršnjeg prijema, Prosvjeta će uplatiti donaciju na račun trogodišnje Sofije Mićević iz Banja Luke koja boluje od akutne limfoblastne leukemije.

Sofija je oboljela sa četri mjeseca oboljela i bori se protiv teške bolesti već dvije i po godine. U novembru 2016. urađena joj je transplatacija koštane srži koja nažalost nije postigla željene rezultate. Jedina nada za spas ovog malog anđela je operacija na klinici u Baltimoru – SAD. Zbog toga se i mostarska Prosvjeta odlučila uključiti u ovu humanu akciju za spas male Sofije.

 akcija-za-sofiju-1

Ali Vaskrs ne može proći bez tradicionalnog farbanja jaja i druženja. Predstavnici SPKD Prosvjeta će korpom šarenih jaja i slatkiša obradovati mališane u Egipatskom Selu, Los Rosaresu te Nazaretu.

Raspored posjeta:

Petak, 14.04.2017. u 11h Los Rosales

Subota, 15.04.2017. u 12h Egipatsko selo

Utorak, 18.04.2017. Nazaret

Pored podjele šarenih jaja i druženja sa štićenicima mostarskih centara, SPKD Prosvjeta će i ove godine obići socijalno ugrožene porodice na području Mostara i okolice te im uručiti pakete pomoći.

SPKD Prosvjeta svim dobrim ljudima koji obilježavaju ovaj veliki praznik želi sretan Vaskrs – Uskrs, a našim dragim Mostarcima želi da se provesele sa svojim komšijama i prijateljima u duhu ovog velikog praznika.

tačno.net
Autor/ica 13.4.2017. u 12:52