Tko poziva na klanje Predraga Lucića i njegove mostarske publike?

tačno.net
Autor/ica 14.4.2013. u 22:37

Tko poziva na klanje Predraga Lucića i njegove mostarske publike?

Namjerno neshvatanje satire Predraga Lucića danas je dobilo novu dimenziju za smijeh i suze zahvaljujući nepotpisanom obavještenju na portalu mojevijesti.ba o fejsbuk zloupotrebi imena poznatog sarajevskog islamskog učenjaka, rahmetli hafiza Halida ef. Hadžimulića.

Piše: Osvit Seferović

Poziv na ubistva na Facebook profilu hafiza Halid ef. Hadžimulića

U rubrici „Skandalozno“ novinar podsjeća čitaoce da je Lucić u mostarskom Pavarotiju „..na satiričan način ismijavao zločine u Ahmićima koji su se desili tokom agresije na BiH, dok su se prisutni smijali…“ te da je prije desetak dana, tačnije petog aprila, na fejsbuk profilu Hafiz Halid Ef. Hadžimulića postavljen link video klipa iz Pavarotija koji je izazvao komentare koji pozivaju na klanje neprijatelja muslimana, mada ostaje nejasno koga tačno treba zaklati, samog Predraga Lucića, Lucića i druga dva sagovornika ili Lucića i sagovornike zajedno sa cijelom publikom iz Pavarotija?

„Da li je ovo samo poziv na ubistva ili je ovo ipak samo govor mržnje procijenite sami. No, jedno je sigurno skandalozno je kako je ime hafiza Halida ef. Hadžimulića zloupotrebljeno“, zaključuje oštroumni novinar obavještenje koje podsjeća na neku od dobrih šala iz stripova Alana Forda

Predrag Lucić, u ulozi nezaklane kolateralne žrtve zloupotrebe fejsbuk profila, imat će, zahvaljujući bolesnicima sa društvenih mreža i praznoglavim bosanskim internet novinarima, dovoljno materijala za još dosta dobrih satiričnih pjesama koje ćemo zajedno pjevati u Pavarotiju.

Informacije radi, posjetili smo fejsbuk profil rahmetli hafiza Halida ef. Hadžimulića, autor je izbrisao inkriminirani sadržaj. Sve što ostaje od objava na ovoj stranici sa datumom peti april je simpatična džihad pjesmica „Sabljo mojih pradjedova“.

tačno.net
Autor/ica 14.4.2013. u 22:37