SVETOZAR PUDARIĆ KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SDP-a

tačno.net
Autor/ica 11.11.2014. u 15:56

SVETOZAR PUDARIĆ KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SDP-a

Kako saznajemo, krenuo je proces predlaganja kandidata za predsjednika SDP BiH, koji će biti izabran na vanrednom Kongresu 6.12.2014.godine.

Iako su mediji špekulisali imenima velikog broj kandidata za sada nema nijedan kandidat koji je tu kandidaturu prihvatio.  Pravi „filter“ za potencijalne  kandidate  je počeo u   općinskim organizacijama  SDP-a koje, po pravilima i procedurama SDP-a,  imaju veliku ulogu u predlaganju kandidata za predsjednika SDP-a.

Više od stotinu općinskih organizacija SDP BiH će u suštini, napraviti mali izborni krug već prije Kongresa, jer će broj kandidatura  iz općinskih organizacija odlučiti o broju onih koji će te kandidature prihvatiti.

Mali broj kandidatura vjerovatno znači i odustajanje pojedinih kandidata koji su već „proklamovani“ u  medijima kao takvi. Po internim rokovima predviđen je da završi do 19. novembra kada bi proces predlaganja kandidata trebao biti okončan.

Po izvorima bliskih SDP BiH, prvi prijedlozi koji stižu iz lokalnih organizacija SDP BiH govore da će uz stalno spominjana imena u medijima, SDP dobiti još jednog ozbiljnog kandidata za svog Predsjednika a to je Svetozar Pudarić.

Opštinske organizacije Mostar i Jajce navele su za svoje prijedloge Svetozara Pudarića i Zukana Heleza a da li će obojica prihvatiti kandidature ostaje da vidimo.

tačno.net
Autor/ica 11.11.2014. u 15:56