Street Art Walk

tačno.net
Autor/ica 10.6.2015. u 12:47

Street Art Walk

Međunarodni Street Arts Festival koji se održao u Mostaru proteklog mjeseca organizira šetnju s građanima i umjetnicima pod nazivom Street Art Walk.

Šetnja će se održati u petak , 12.06.2015. s početkom  u 17 : 00 sati.

Mjesto okupljanja je Španjolski trg sa kojega će se ići u obilazak murala koji su oslikani tokom ovogodišnjeg Street Arts Festivala.

Ovogodišnji četvrti po redu Street Arts Festival ponovo je  okupio  umjetnike iz BiH, regije i inostranstva koji su svojim radovima oplemenili gradske zidove kao i ruševine te donijeli živost na mostarske ulice i ostavili trajni pečat.

Street Arts Festivalom  umjetnost se otvara javnom prostoru i postaje bliska svim prolaznicima te također  izaziva različite reakcije kao i promišljanje o okolini  i mjestu gdje egzistira.

Umjetničke akcije koje je obuhvatio festival omogućile su da Mostar postane dio čarobne priče u kojoj se kroz sliku, muziku i ples stvara urbana kultura grada i osnažuje stvaralaštvo mladih afirmiranih kao i neafirmiranih umjetnika.

Pozivaju se svi zainteresirani građani i građanke da se pridruže Street Art šetnji  te da uz ugodno druženje obiđu lokacije koje krase novi umjetnički radovi.

Ovogodišnji festival dio je kulturnog projekta Youth Art Movement kojeg implementira organizacija Youth Power te koji je financiran od strane Američke Ambasadeu Sarajevu.

tačno.net
Autor/ica 10.6.2015. u 12:47