OTVORENO PISMO VALENTINU INZKU: Veličanje Herceg-Bosne ne možete prešutjeti

Gradimir Gojer
Autor/ica 27.1.2019. u 08:45

OTVORENO PISMO VALENTINU INZKU: Veličanje Herceg-Bosne ne možete prešutjeti

Foto: predsjednistvobih

Akademik, redatelj i književnik Gradimir Gojer uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH, Valentinu Inzku: Pokažite konačno da imate snage obračunati se sa nositeljima fašistoidnih tendencija u središnjoj hrvatskoj stranci, HDZ-u, ali i u parapolitičkom sluganskom tijelu te nacionalističke partije.

“U povodu objavljenih dokumenata Hrvatskog narodnog sabora pozivam Vas da žurno reagirate u okviru datih Vam Bonskih ovlasti.

Veličanje Herceg Bosne i neskriveno stajanje na stranu presuđenog i od ICTY okarakteriziranog i nazvanog udruženim zločinačkim pothvatom ne možete prešutjeti. Ovdje se radi o veličanju fašizma čije su žrtve bili brojni Bošnjaci, Srbi ali i oni Hrvati koji nisu prihvatili ustašoidne ciljeve Tuđman-Bobanove paradržave.

Ponovno veličanje udruženog zločinačkog pothvata i neprihvatanje odluka Haškog tribunala vodi daljem zaoštravanju i međunacionalnim zategnutostima u BiH. Ono što su Dragan Čović i njegova bratija po ideologiji proklamirali sa zasjedanja u Mostaru ledi krv u žilama.

Pokažite konačno da imate snage obračunati se sa nositeljima fašistoidnih tendencija u središnjoj hrvatskoj stranci, HDZ-u, ali i u parapolitičkom sluganskom tijelu te nacionalističke partije.

Kada stvari izmaknu kontroli biti će kasno i nitko Vas neće moći opravdati za nečinjenje u ovom politički preozbiljnom trenutku”, stoji u pismu akademika Gradimira Gojera.

Gradimir Gojer
Autor/ica 27.1.2019. u 08:45